Dacia Sandero, pe locul 6 la vânzări în clasa sa, la nivel global

APIA

Dacia Sandero a urcat pe locul șase în topul celor mai vândute modele de clasă mică, la nivel global. Modelul autohton a devansat în primul trimestru din 2017 rivali precum Peugeot 208 sau Opel Corsa.

În total, Dacia a livrat 84.116 unități Sandero, în perioada ianuarie-martie, ceea ce traduce printr-un creștere importantă de 27% a vânzărilor, cea mai mare din întregul segment.

Pe primul loc s-a clasat VW Polo, cu 148.331 unități vândute, dar un declin al vânzărilor de 3%, previzibil în așteptarea noii generații care va debuta în această toamnă, la Frankfurt. A doua poziție a clasamentului este ocupată de Suzuki cu noul Swift, care și-a găsit 128.025 clienți noi, cu 2% mai puțini decât în trimestrul unu din 2016. Podiumul este completat de Ford Fiesta, comandat în 125.625 exemplare (+4%).

vanzariFratele de concern al lui Sandero, Renault Clio, apare pe locul patru, producătorul francez anunțând 99.865 de unități comercializate în primul trimestru. Citadina Renault a înregistrat o creștere de 16% a vânzărilor. Ultimul model care s-a vândut mai bine decât Sandero în perioada menționată este Toyota Yaris, cu 90.242 mașini livrate și un avans de 7%.

Topul celor mai vândute zece mașini de clasă mică se încheie cu Hyundai Accent (locul șapte, 80.210 unități), Peugeot 208 (locul opt, 79.108 mașini), Opel Corsa (locul nouă, 78.203 unități) și Kia Rio (locul zece, 69.736 unități). Cele mai accentuate scăderi ale volumelor au fost bifate de modelele înrudite Kia Rio și Hyundai Accent/i20, cu minus 20 de procente, respectiv minus 19 procente.

Revenind la performerul primului trimestru, Dacia Sandero, trebuie menționat că aceasta a trecut printr-un facelift în toamna anului trecut. Lansată la Salonul Auto de la Paris, Dacia Sandero facelift aduce câteva premiere importante pentru marca populară din Mioveni: claxon pe volan, lumini de zi LED și, bineînțeles, noul motor aspirat în trei cilindri. O nouă grilă, stopuri și bare de protecție redesenate întregesc paleta de modificări stilistice. Dacia promite și o finisare mai atentă, cu noi tapițerii și opțiuni cromatice pentru interior. Ambianța este, de asemenea, mai elevată, cu accente cromate discrete la nivelul gurilor de ventilație și consolei centrale, în timp ce sistemul MediaNav cu touschreen de 7 inch a primit un meniu mai intuitiv și o rezoluție superioară.

PUTEȚI CITI PRIMUL DRIVE TEST CU NOUA DACIA SANDERO 1.0 SCe AICI

Adaugati comentariu