Dacia Spring a ratat finala Car of the Year 2022

Car Of The Year 2022

Dacia Spring, model aflat printre cele 39 de vehicule ajunse în semifinala prestigioasei competiții Car of the Year (COTY) 2022, nu s-a calificat în finală.

Juriul Car of the Year 2022 a decis astăzi modelele finaliste. Dintre cele 39 de modele ajunse în semifinală, doar șapte vor participa la votul final care va avea loc la finalul lunii februarie a anului viitor.

Pe 15 noiembrie, juriul COTY 2022 a anunțat lista cu cele 39 de semifinaliste ale competiției, iar printre acestea s-a aflat și modelul electric Dacia Spring. Din nefericire, vehiculul mărcii românești, parte a grupului Renault, fabricat în China, nu se mai află și pe lista finalistelor dată publicității astăzi, 29 noiembrie.

Conform COTY, finalistele ediției din acest an a competiției sunt, în ordine alfabetică, Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Peugeot 308, Renault Megane E-Tech și Skoda Enyaq iV. De remarcat că șase dintre cele șapte finaliste sunt automobile electrice.

Test drive Dacia Spring autoexpert.ro

Decizia finală privind mașina câștigătoare a titlului Car of the Year 2022 va fi luată pe 28 februarie 2022.

Producătorul Automobile Dacia a anunțat cu câteva zile în urmă că modelul electric Dacia Spring a înregistrat aproape 40.000 de comenzi în Europa, în numai opt luni de la prezentarea pe piaţă. Din acest total 7.500 de comenzi au provenit din România.

Totodată, începând din octombrie 2021 primii clienţi din mai multe ţări europene au ajuns în posesia vehiculelor Spring pentru care au lansat precomenzi în perioada martie – iunie 2021.

Interesul publicului pentru primul model electric al mărcii Dacia s-a menţinut constant şi după încheierea campaniei iniţiale, din iulie fiind înregistrate în medie în fiecare lună peste 5 000 de comenzi în Europa. Majoritatea clienţilor europeni care au cumpărat un Spring se află la prima achiziţie a unui model Dacia. În Franţa, 8 din 10 clienţi ai modelului Dacia Spring nu au mai avut în trecut un vehicul al mărcii românești.

 

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top