Dacia Spring este Best Car of the Year la premiile Green NCAP

Dacia Spring Green NCAP

Dacia Spring a fost desemnată ca fiind cel mai eficient model electric testat de organizația Green NCAP în 2022. Modelul Dacia a primit 5 stele în urma testelor organizate de către organizația independentă.

Green NCAP, parte din EuroNCAP, este o organizație independentă care testează modele electrice și modele propulsate cu sisteme hibrid pentru a face un clasament cu cele mai eficiente modele cu emisii zero. În clasamentul final întocmit de Green NCAP pentru anul 2022, Dacia Spring a reușit să depășească alte modele electrice precum Tesla Model 3, Cupra Born, Nio eT7, Renault Megane E-Tech, Audi Q4 e-tron sau Hyundai Ioniq 5.

Dacia Spring Green NCAP

Dacia Spring – 5 stele Green NCAP

Dacia Spring a obținut un scor general de 9,9. Tesla Model 3 a primit 9,8, în timp ce Renault Megane E-Tech și Cupra Born au fost notate cu 9,6. Modelul Dacia a primit calificativul maxim la categoria “Clean Air Index”, 9.8 din 10 la categoria “Energy Effiency Index” și 10 din 10 la categoria “Greenhouse Gas Index”.

În comunicatul oficial Green NCAP se arată că ”Dacia Spring setează un standard pentru industrie cu acest rezultat. Dacia a creat un model care răspunde atât nevoilor consumatorilor, cât și provocărilor de sustenabilitate. Cu acest model, Dacia depășește mulți alți producători la capitolul impact asupra mediului.”

În cea mai recentă sesiune de teste Green NCAP, organizația a testat si modelele cu motorizări termice clasice: Kia Picanto (3 stele), BMW Seria 2 Active Tourer ( 2 stele și jumătate), Volkswagen Touran (2 stele) și Opel Mokka (3 stele).

Dacia Spring Extreme

Via Green NCAP

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top