Dacia Spring este prima Dacia electrică și vine în 2021

Așa cum era de așteptat, prima Dacia electrică se bazează pe Renault K-ZE fiind un SUV de clasă mini cu 4 locuri veritabile și 5 uși. Se va numi Dacia Spring și vine în 2021. 

Conceptul prezentat este vopsit în culoarea gri cu elemente în portocaliu fluorescent în jurul clanțelor ușilor, pasajelor roților, secțiunii inferioare a ușilor și a barelor de pe acoperiș.

În față se remarcă farurile full LED subțiri și încă o bandă de LED-uri în bara de protecție. Dacia nu menționează dar probabil că banda de LED-uri din bara de jos va forma luminile de zi.
În spate luminile cu patru LED-uri formează un efect de dublu Y.

Așa cum ne așteptam, Dacia Spring are exact proporțiile lui Renault K-ZE.
Renault nu dă niciun fel de detalii tehnice limitându-se să anunțe că autonomia va fi de peste 200 km WLTP și că mașina va debuta în 2021.

Având în vedere că Dacia Spring are proporțiile lui Renault K-ZE este de așteptat ca detaliile tehnice să nu difere prea mult. Pe piața chineză Renault K-ZE are un motor electric de 44 CP și 120 Nm și atinge o viteză maximă de 105 km/h. În China, autonomia este de 250 km conform vechiului ciclu NEDC care înseamnă în jur de 200 km WLTP.

Nu s-a anunțat nimic nici despre preț dar comunicatul Dacia spune că Dacia Spring va marca o revoluție în ceea ce privește prețul și de aceea ne așteptăm ca Dacia Spring să fie cea mai ieftină mașină electrică de pe piață.

Așa cum ne-a declarat în decembrbie Cristophe Dridi, Dacia Spring se va produce în China pe aceeași linie cu Renault K-ZE.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top