Ali Kassai, Renault: Dacia utilizează tehnologii amortizate deja de Renault

Dacia Renault

Noul vicepreședinte Renault responsabil cu planificarea de produs, Ali Kassai, a declarat într-un interviu acordat Automotive News Europe că Dacia utilizează tehnologii amortizate deja de Renault.

Dacă ar fi să interpretăm într-un mod negativ declarația noului oficial Renault, Ali Kassai, responsabil cu planificarea de produs începând cu data de 1 aprilie 2019, am putea trage concluzia că modelele noi lansate de Dacia sunt deja vechi la apariția lor deoarece tehnologiile de pe modelele Dacia sunt deja amortizate de Renault, ceea ce înseamnă că au fost utilizate deja un număr de ani buni pe modelele Renault.

Grupul Renault – Cifre îngrijorătoare și obiective modificate

Sigur, acest lucru nu este valabil chiar pentru toate tehnologiile din cauza faptului că noile norme de emisii, foarte stricte, impun utilizarea de tehnologii moderne și pe Dacia.
Iar exemplele cele mai bune sunt noile motoare turbo de 1 litru în trei cilindri și 1,3 litri în patru cilindri care echipează deja Dacia Duster și care într-un viitor apropiat vor echipa și viitoarele generații Logan și Sandero.

Întrebat fiind dacă Dacia va avea în viitor modele electrificate și cum va îndeplini noile norme de emisii, Ali Kassai a explicat că modelele Dacia sunt integrate în planul de emisii Renault și din acest punct de vedere Renault nu are nicio problemă.

Iar la un moment dat, după ce noile tehnologii hibrid (Clio), Plug-In Hybrid (Captur) și electric (Zoe) se vor amortiza, planul este să fie utilizate și la Dacia. Adică vom avea în viitor modele Dacia Hybrid, Plug-In Hybrid și electrice.

Cartelul angajărilor la Renault. Dacia implicată în scandal!

Ali Kassai a mai făcut două declarații importante:
– Renault va rămâne în segmentul mini cu un succesor pentru Renault Twingo chiar dacă segmentul a scăzut și unii producători s-au retras din segment. Renault a fost printre inițiatorii acestui segment și va lupta pentru cota de piață. Însă a spus că este prea devreme pentru a spune dacă succesorul lui Twingo va fi dezvoltat tot împreună cu Daimler.
– Colaborarea cu Daimler va continua și Renault și Daimler vor dezvolta împreună viitoarea generație Renault Kangoo/Mercedes-Benz Citan  care concurează într-un segment în creștere. Acestea vor avea și versiuni electrice comune. De asemenea, Kassai a precizat că proiectul comun pentru noul motor turbo de 1,3 litri a depășit toate așteptările în ceea ce privește vânzările.

Sursă foto: Johnbanks.co.uk/dacia

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top