Dacia va miza pe GPL și la motoarele Euro 7

Dacia Duster GPL

Viitoarele motoare Dacia, care vor respecta normele Euro 7, vor beneficia de tehnologie GPL. Va fi montat GPL și pe sistemele E-Tech? Vom vedea!

Tocmai s-a încheiat un webminar legat de viitorul motoarelor cu GPL în gama Dacia. Am fost invitat, am participat, am întrebat și iată ce am aflat!

Are 10 ani de experiență în montarea sistemelor GPL pe mașini noi. Azi, una din patru dacii se vinde cu GPL de fabrică. Drept urmare, Dacia se simte pregătită să afirme că alimentarea cu gaz va fi disponibilă și pe viitoarea sa generație de motoare. Deci, propulsoarele Dacia Euro 7 vor avea sistem GPL.

Ce înseamnă Euro 7? Deocamdată, nimeni nu știe sigur. Dar există tot felul de estimări, iar Dacia crede că GPL-ul va reuși să se alinieze. Pentru asta, va dezvolta un sistem complet nou, care va avea un avans tehnologic mare, raportat la actualul sistem.

GPL pe Euro 7!

Drept urmare, am întrebat direct: ”vom regăsi sisteme GPL, în viitor, pe propulsoarele E-Tech hybrid?”. După o perioadă scurtă de chicoteli, și o remarcă de genul ”ați intrat direct în pâine”, a venit și răspunsul. Vag, ce-i drept. Deocamdată, sistemul GPL poate funcționa foarte economic cu benzină, fără să aibă nevoie de electrificare. Iar Dacia, se gândește și la costul de achiziție, pe care nu îl poate ridica prea mult.

Dacia Duster - GPL - Euro 7 - autoexpert.ro

Dar negarea nu a venit într-o formă clară. Iar, tehnic, implementarea sistemelor GPL pe propulsii hibrid este posibilă. Vedem pe piața second Toyote Prius vechi cu sisteme GPL montate aftermarket. Un producător auto poate implementa tehnologia fără mari eforturi. Ar exista un singur inconvenient – înghesuirea bateriei și a celor două rezervoare în spate. Dar, la consumurile versiunilor E-Tech, rezervoarele ar putea fi mai mici.

Dacia spune că deja lucrează la sistemul GPL care va echipa motoarele Euro 7, și că ”tehnologia există”.

Întrebați despre interzicerea modelelor echipate cu GPL în parcările subterane din România, oficialii francezi au răspuns mai direct. Modelele Dacia cu GPL sunt atât de sigure, încât pot circula oriunde în lume. Drept urmare, ar trebui să primească OK-ul și în parcările subterane din țara noastră.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top