Dacia lansează versiunea Extreme: prețuri în România

Dacia Sandero Extreme

Un nou nivel de echipare își face loc în gama Dacia. Este versiunea Extreme poate comandată pe modelele Spring, Duster, Sandero Stepway și Jogger. Foto: Dacia

Prezentat în premieră la Salonul de la Bruxelles pe EV-ul Spring, nivelul de echipare Extreme se extinde asupra tuturor modelelor mărcii. Astfel, Sandero Stepway Extreme devine de acum cea mai bine dotată versiune din ofertă. Totodată, noua versiune, Extreme, înlocuiește definitiv seria limitată SL Extreme de pe Jogger și Duster.

La exterior, noutățile includ o nuanță în premieră, numită Cedar Green pe Stepway, Jogger și Duster. La Spring, culoarea nouă este Slate Blue.

Dacia Extreme autoexpert.ro

Pe plafon a apărut antena de tip ”înotătoare de rechin” din plastic negru lucios. Pe barele longitudinale se observă numele modelului scris cu nuanța cuprului. Aceeași culoare apare și pe alte elemente: carcasele oglinzilor exterioare, ornamentul circular din centrul jantei și pe sigla Dacia și pe sigla de pe hayon. Și proiectoarele de ceață vor avea accente în culoarea cuprului.

Protecțiile laterale de la Spring, Sandero Stepway și Jogger vor avea un design personalizat, la fel ca și cele de pe aripi. La Duster, montantul B va fi personalizat, iar protecțiile de pe aripi vor avea accente în culoarea cuprului.

Totodată, jantele vor fi vopsite în negru lucios. Vor avea 16 inchi pe Stepway și Jogger, și 17 pe Duster.

Versiunea Extreme la interior

Cele trei modele mai mari vor avea tapițerie dintr-o stofă gri, numită MicroCloud. Aceasta va înbrăca scaunele, fețele de uși și elemente din bord. Are aspectul apropiat de catifea, este rezistentă la uzare și ușor de curățat. Asta spune Dacia.

Pe spătarul scaunelor apare noua siglă Dacia. În dotarea modelelor vor fi inclusiv covorașe din cauciuc cu elemente specificie. Iar pentru Jogger cu 7 locuri, covorașele vor fi oferite inclusiv pentru rândul 3 de scaune.

Ușile din față și difuzoarele de aer vor fi înnobilate cu ornamente Copper Brown. Pragurile vor primi un design tipic versiunii de top. Doar la Duster, rama manetei schimbătorului este colorată în Copper Brown, iar burduful este cusut cu ață de aceeași nuanță. La Spring, rama ecranului central are aceeași culoare, a cuprului.

Extended Grip

După cum știam deja, Spring Extrreme vine cu motor electric de 65 CP. Însă noutatea este la Stepway și Jogger. Acolo, apare sistemul Extended Grip de la Renault. Acesta se folosește de ESP, crescând aderența pe căile de rulare alunecoase. Este util când ai dificultăți să ieși din noroi sau zăpadă. Se activează apăsând un buton de pe consola centrală.

Pachetul Weekend

Este o noutate în oferta lui Jogger. Acest pachet transdformă interiorul modelului într-o mini-cameră cu pat. La versiunea cu 7 locuri, trebuie scoase scaunele de pe rândul 3. Pachetul, greu de 50 kg, este compus din saltea, suport și ladă de lemn, pentru depozitarea acestora când nu sunt folosite. Volumul portbagajului cu acest pachet scade la 220 l. Patul are 190 x 130 cm.

Dacă optezi pentru el, poți cumpăra extra și jaluzele pentru toate gemaurile, și un cort care se atașează mașinii.

Prețuri în România

Liber la comenzi începând de azi, 1 martie 2023! Deja le poți configura pe site-ul Dacia. Prețurile sunt următoarele: Spring Extreme de la 22.450 euro, Sandero Stepway Extreme de la 16.900 euro, Jogger Extreme 19.450 euro, Duster Extreme 24.000 euro.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Cupra SUV 2024 autoexpert.ro

Schimbări majore la Seat și Cupra

Seat S.A. a susținut o conferință de presă în care a prezentat rezultatele financiare pe anul fiscal 2022. Dincolo de asta, discuțiile

Scroll to Top