Daimler si DKV dezvolta un sistem unic de taxe de drum

Daimler a anuntat dezvoltarea unui sistem unic de tarifare pentru taxe de drum, care va fi implementat la nivel european, in regim pilot, incepand din 2018.

Intitulat European Electronic Toll Services (“EETS”), sistemul revolutionar este rezultatul unui joint-venture cu DKV EURO Service si T-Systems International.

Se intentioneaza ca serviciile oferite sa acopere toate taxele de drum curente si viitoare, precum si tunelurile si podurile importante cu un singur aparat de bord.

Baza tehnica a serviciilor dorite va fi o unitate de bord interoperabila, proiectata sa permita tarifarea taxei de drum in toata Europa prin utilizarea unui singur dispozitiv.

Obiectivul este de a inscrie parteneri de vanzari sa comercializeze serviciile EETS si sa proceseze taxele pentru clientii finali. Colaborarea asteapta aprobarea autoritatilor care reglementeaza concurenta.

Lansarea pe piata este programata pentru 2018 in Belgia, Germania, Franta, Austria, Polonia. Alte tari in care noul sistem va urma sa fie introdus sunt Italia, Portugalia, Spania, Ungaria.

Adaugati comentariu