Daimler investește 1 miliard de euro în uzina de la Untertuerkheim

Daimler a anunțat investiții masive, estimate la 1 miliard de euro (1.06 miliarde de dolari) în modernizarea uzinei germane de la Untertuerkheim, situată în apropiere de Stuttgart.

Fabrica cu o istorie de peste un secol este așteptată să devină un adevărat centru de excelență dedicat producției și dezvoltării de sisteme de propulsie hibride, motorizări ultra-eficiente și, mai ales, sisteme bazate pe tehnologia pilei de combustie.

Reunind în prezent circa 18.700 de angajați, facilitatea de la Untertuerkheim are drept obiect de activitate asamblarea de motoare, transmisii și suspensii pentru modelele comercializate sub sigla Mercedes-Benz. Procesul de extindere și retehnologizare implică introducerea a două noi motorizări turbo pe benzină și a unui diesel cu patru cilindri în fluxul de producție. Construcția de transmisii automate destinate modelelor cu tracțiune spate va fi, de asemenea, o sarcină exclusivă a uzinei.

Începând cu data de 1 iunie, Untertuerkheim își va asuma, în același timp, rolul de supervizare și coordonare a activității unei mici facilități de cercetare Daimler de la Nabern, responsabilă pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie bazate pe hidrogen, sisteme ce vor fi asamblate în aceeași locație.

Daimler, numărul trei mondial în clasamentul celor mai vândute mărci premium la nivel global, a investit sume importante în proiectarea de soluții alternative de propulsie, strategie aplicată și de rivalii direcți de la BMW și Audi.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top