Daimler și BMW, dați în judecată pentru că nu vor renunța la motoarele termice până în 2030

BMW 530e vs Mercedes E 350 e

Daimler și BMW au fost acționate în instanță luni, 20 septembrie. Cauza: refuzul de a renunța la motoare termice până în 2030.

Șefii unui ONG german de mediu au dat în judecată producătorii auto BMW și Daimler. Companiile germane au refuzat să își revizuiască obiectivele privind emisiile de carbon. De asemenea, refuză să renunțe la mașinile care emit combustibili fosili până în 2030. Știrea a fost dată marți, de ziarul german Handelsblatt.

ONG-ul numit Deutsche Umwelthilfe, a fost apoi contactat de agenția Reuters și a confirmat că procesele au fost intentate luni seara. DUH susține că această măsură este în conformitate cu acordurile climatice de la Paris și cu legislația privind clima din Germania. Tot aceasta spune că măsura vine la doi ani după ce aceleași companii au fost acuzate de înțelegere secretă în privința emisiilor.

Daimler și BMW au fost avertizați

În scrisorile trimise celor două companii la începutul lunii septembrie, acestea aveau termen până la 20 septembrie pentru a accepta cererile ONG-ului. Aceste cereri includeau, printre altele, și oprirea producției de mașini cu motor cu combustie internă (ICE) înainte de 2030.

Niciuna dintre companii nu a stabilit până în prezent o dată clară de oprire a producției de automobile cu motoare termice. BMW și Daimler au confirmat luni pentru Reuters că nu au acceptat cererile ONG-ului.

Daimler și BMW dați în judecată

Amintim că în iulie 2021, UE a propus interzicerea mașinilor cu motoare cu combustie internă până în 2035. Este o încercare disperată de a combate schimbările climatice. Însă ONG-ul german de mediu consideră că acest lucru nu este suficient și a stabilit un termen limită mai apropiat cu 5 ani.

Acționarea în judecată pare un pic deplasată. Asta, pentru că ambele companii s-au declarat de acord cu atingerea obiectivelor acordului de la Paris. Mercedes-Benz a declarat că va avea numai motoare electrice în 2030, ”pe piețele unde este posibil”. Iar BMW va comercializa autoturisme Mini cu motoare electrice până în 2030. Totodată, ținta grupului este să vândă cel puțin 10 milioane de vehicule electrice în acel an.

via reuters

Adaugati comentariu