Dakar 2018: Sainz câștigă la auto, Gyenes pe 23 la moto

Dakar

Dakar 2018, ediția cu numărul 40 a competiției, s-a încheiat la Cordoba, la 14 zile după ce competiția lua startul în Peru, la Lima. Carlos Sainz s-a impus la categoria auto, iar Matthias Walkner în întrecerea piloților pe două roți, în care românul Many Gyenes s-a clasat pe locul 23.

Dublu campion mondial de raliuri, Sainz este la al doilea succes în Dakar, după cel obținut în 2010. Spaniolul nu reușise să termine ultimele trei întreceri și a avut un start cu probleme. A mizat însă pe constanță (a câștigat o singură specială), a profitat de problemele principalilor adversari și i-a adus lui Peugeot cel de-al treilea succes la rând, unul cu atât mai important cu cât marca franceză a anunțat că este ultima sa participare în această competiție. Podiumul a fost completat de doi piloți Toyota, Nasser Al-Attiyah, care a sosit la peste 43 de minute de lider, și Giniel de Villiers, în timp ce recormanul de victorii în Dakar, Stephane Peterhansel (Peugeot), s-a clasat pe patru, în fața primului reprezentant al celor de la Mini, Jakub Przygonski.

Matthias Walkner s-a impus la categoria moto și le-a adus celor de la KTM succesul cu numărul 17 în această competiție. Kevin Benavides (Honda) s-a clasat al doilea, iar Toby Price (KTM) a urcat pe a treia treaptă a podiumului. Many Gyenes s-a situat pe locul 23 după un start mai dificil și o lungă perioadă în care s-a confruntat cu probleme medicale, dar în care a izbutit să urce constant în clasament.

dakar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top