DAN BITTMAN A DESCHIS PRIMUL WAKE PARK DIN ROMÂNIA

Aventura, relaxare și un pic de răcoare.  De asta au avut parte invitații lui Dan Bittman la lansarea primului și singurului Wake Park din România, A2 WAKE PARK. În apropierea Bucureștiului, la kilometrul 49 de pe Autostrada Soarelui, solistul trupei Holograf le-a creat iubitorilor de sporturi extreme pe apă un mediu propice de exprimare. Lacul Sulimanu pune la dispoziția fanilor o instalație profesionistă de wake board pe cablu, prima de acest fel și cea mai performantă din România, câteva apartamente, bungalow-uri, terenuri de fotbal, plajă, și o terasă amplasată pe malul lacului. Vedeta parcului este sistemul de cabluri 5.0, singurul sistem pe 5 stâlpi din România. De ce un Wake Park? Pentru ca îmi place aventura. Pentru că ador apa și pentru că locul asta e ideal pentru relaxare în familie. Pe lângă wakeboard poți să vii cu familia la plajă, poți să te plimbi pe câmp, cu ATV-ul, poți să încingi o partidă de fotbal. Am vrut să creez un loc dinamic, plin de distracție. Mi-am dorit să transform lacul Sulimanu într-un colț de Paradis, unde  întreaga familie, de la cel mai mic până la cel mare, să poată face sport”, spune Dan Bittman.

Seara de joi a fost una plină de adrenalină pentru invitații lui Dan Bittman. Raluka a încercat pentru prima dată să facă wakeboard și a reușit, după câteva încercări, să se țină pe picioare. De pe marginea lacului, Lora, Lidia Buble, Xonia, Alina Eremia, Alessia, Tavi Colen, Ivan Patzaichin, Liviu Teodorescu, Mihai Chițu, Șerban Nicolae (FreeStay), Ioana Petric, Christian D, Marian Vasilescu, Peter Pop, alături de câteva sute de invitați, au urmarit demonstrațiile făcute de olandezul Daniel Rutten, unul din cei mai experimentați wakeri profesioniști, și s-au bucurat de senzațiile tari oferite de plimbarea cu ATV-urile de mare putere,

Atmosfera a fost incinsă de trupa JURJAK. Tino Furtuna, Edi Petrosel și Mugurel Vrabete au fost alături de colegul lor de trupă la inaugurarea celui mai mare Wake Park din România.

Wakeboarding este schiul nautic practicat cu o placă asemănătoare celei de snowboarding (“wake” înseamnă siaj în limba engleză). Combinând câte puțin din surfing, snowboarding și schi nautic, wakeboarding a ajuns unul dintre cele mai complexe și spectaculoase sporturi nautice din ultimele decenii. Acesta face parte din categoria sporturilor extreme. La sfârșitul anilor ’80, americanul Tony Finn împreună cu alți prieteni de-ai săi care practicau surfingul au construit un “board” mai mic decât cel de “surf”. Ei au îmbunătățit, apoi, “board”-ul, adăugându-i unele legături folosite pe “board”-urile de windsurfing, i-au modificat forma și, într-un final, l-au denumit “skurfer”, adică o îmbinare a surf-ului cu schiul nautic. În 1990, experimentatul Herb O’Brien, împreună cu Tony Finn, a conceput prima placă de wakeboard. Forma și compoziția structurii erau mult îmbunătățite și au hotărât să-i dea denumirea de wakeboard.

A2 Wake Park este situat pe Autostrada Soarelui, la km 49, pe sensul de mers spre Constanța. Amplasat pe lacul Sulimanu, primul Wake Park din România este echipat cu singura instalație performantă de wake board, pe cabluri, 5.0 si 2.0, și oferă posibilități de cazare în locație. Detalii despre locație pot fi accestate pe site-ul http://www.a2wake.ro/, pe pagina de facebook a2wake sau pe instagram.com/a2wake.ro.

 

A2Wake Park, WAKE THIS WAY!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top