Poți să te bucuri de aventură în acest Datsun 280Z. Este versiunea Safari, și bid-ul a ajuns la numai 15.000 USD, cu o zi înaintea sfârșitului licitației.

Datsun 280Z este una dintre cele mai emblematice coupe-uri din istoria automobilului. Sub imensa capotă lucrează un motor aspirat, de 2,8 l, cu 6 cilindri în linie. Acesta dezvoltă 173 CP și 221 Nm și este alimentat printr-un sistem de injecție Bosch L-Jetronic. Exemplarul de vânzare vine cu transmisie manuală cu 5 trepte, care transmite puterea la puntea spate. Evacuarea custom-made a renunțat la toba centrală.

Datsun 280Z autoexpert.ro

Datsun 280Z – gene nobile

Unitatea pusă la vânzare este un tribut adus victoriei versiunii anterioare, Datsun 240Z, în cea de-a 21-a ediție a Raliului Safari Est-African. În 1973, Shekhar Mehta, pilotul Kenyan născut în Uganda, a reușit să câștige clasamentul general la volanul modelului nipon.

Datsun 280Z autoexpert.ro

Exemplarul a ajuns ”pe mâna dealerului” anul trecut, având la bord 156.000 km, și a trecut printr-o transformare amplă. Cele mai evidente sunt suspensia KYB care mărește garda la sol cu 3,8 cm, proiectoare frontale Baja-style, jantele Rota și anvelopele Continental VikingContact. În plus, a primit discuri față Toyota, prezoane de roți ARP și bare de rigidizare între amortizoarele din față și spate.

Datsun 280Z autoexpert.ro

Interiorul este simplu, cu tapițerie din vinilin negru, radio-CD Kenwood și geamuri laterale acționate manual. În spatele scaunelor a apărut un roll-bar, în caz că proprietarul dornic de aventură va exagera.

 

Dealerul a revopsit complet caroseria și i-a aplicat stickere originale Nissan, adăugând și apărătoare de noroi Datsun. Exemplarul produs în 1976 se află în Miami, Florida, și, în momentul în care scriu articolul, are un bid de 15.000 de dolari. Cu 15 ore în urmă, acesta se afla la nivelul a 7.000 de dolari. Compania Bring a trailer, care organizează licitația online, nu a oferit o estimare a prețului final. Poți urmări evoluția sa aici.