David Botka și Danny Ungur, campionii campionilor la Sibiu

David Botka și Danny Ungur s-au impus în ultima zi a Dementor Rally Show la grupa N, respectiv la grupa A. David Botka a trecut în finala de la grupa N de Vali Porcișteanu, iar Danny Ungur l-a invins, la grupa A, pe Vlad Cosma.

20 piloti la grupa N si 7 la grupa A au luat startul in ziua a doua a Dementor Rally Show. In prima runda a competitiei au fost programate cate trei manse, la fiecare grupa, primii opt obtinand calificarea in faza urmatoare a competitiei. Claudiu David a fost cel mai rapid in primul tur, el fiind urmat de David Botka, Csaba Spitzmuller, Valentin Porcisteanu, Gergo Szabo, Bogdan Marisca, Titi Aur si Tempeasta. 

La grupa A, in prima faza a competitiei, Vlad Cosma si-a asigurat un loc in semifinale cu cel mai bun timp. Celelalte trei locuri au fost ocupate, in ordine, de Danny Ungur, Alex Filip si Sebastian Barbu, toti concurand pe Citroen C2 R2 Max.

La grupa N, lupta in sfeturile de finala a fost extrem de disputata. Valentin Porcisteanu a fost cel mai rapid, el fiind urmat de David Botka, Csaba Sptizmuller si Bogdan Marisca. Claudiu David, cel mai rapid in turul anterior, a terminat doar pe cinci si a ratat calificarea in semifinale. Gergo Szabo, castigatorul editiei din 2009, a avut cel mai slab timp in sferturile de finala si nu a avut nicio sansa sa-si apere trofeul. Nici Tempesta, castigatorul Cupei Europei de Est la Raliuri, si nici multiplul campion national Titi Aur, nu au reusit sa ajunga in semifinale.

In prima semifinala de la grupa A, Vlad Cosma l-a invins, cu scorul de 2 la 1, pe Sebastian Barbu, iar Danny Ungur a trecut de Alex Filip dupa primele doua manse. Alex Filip a pierdut, cu acelasi scor, si lupta din finala mica in fata lui Sebastian Barbu, aflat la prima sa cursa cu un Citroen C2 R2 Max.

Spectacolul de pe circuit a fost completat si de demonstratiile echipei Dementor KTM si ale lui Gergo Szabo, care a participat, cu o motocicleta KTM, la o cursa demonstrativa. Dan Tatoiu (KTM 250 SX-S), Adrian Raduța (KTM 350 SX-F), Julian Raduta (KTM 250 SX-S), Ciprian Popescu (KTM 250 EXC Six Days) si Sidonia Tatoiu (KTM 525 XC) au transformat Dementor Rally Show intr-un spectacol total pe doua si patru roti.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top