De acum și mai potent: Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT Speed

Bentley Continental GT Speed primește ceva cai în plus și o ediție specială. Nu scapă însă de kilogramele în exces.

Oricum, englezii nici n-au intenționat să-l pună la o cură de slăbire, pentru că opulența și dotările exclusive atârnă greu. În schimb, au decis să apuce calea clasică: au mărit puterea morotului pentru a-l face mai rapid. Și asta nu pentru că era lent. Dimpotrivă, era cel mai rapid Bentley produs vreodată, cu cei 331 km/h ai săi. Dar dacă e loc de mai bine, de ce să n-o facă? Așa că au modificat uzina W12 biturbo de 6 litri pentru a produce 642 cp și 840 Nm. Cuplul maxim, crescut cu 20 Nm față de varianta anterioară, este obținut pe o plajă generoasă de turație: 2000 – 5000 rot/min. Rezultatul este plasarea lui GT Speed în clubul mașinilor ”sub 4 secunde”. Dacă modelul anterior atingea prima sută în 4.1 s, varianta actuală reușește să sprinteze până la 100 km/h în 3.9 s. Nu este o diferență mare, dar când plătești peste 200.000 de euro pentru o mașină, orice detaliu contează.


Noul GT Speed va fi disponibil ca și până acum, în două variante de caroserie: coupe și cabrio. Indiferent de caroseria aleasă, clientul va putea opta pentru noua variantă de finisare Black Edition. În această nouă echipare, elementele exterioare precum ramele stopurilor și ale geamurilor, noile jante de 21 inci și etrierele sunt negre. Personalizarea continuă și la interior cu un contrast interesant între culori închise și culori vii, menit să creeze o atmosferă sport tipic britanică. Combinația dintre dintre fibra de carbon și pielea de cea mai bună calitate adaugă stil întregii atmosfere.

Sigur, pentru a asambla o astfel de mașină e nevoie de timp. Mai exact, de 110 ore pentru fiecare exemplar! Însă în uzina din Crewe, totul se face manual. Numai asamblarea motorului durează peste 12 ore și necesită 30 de persoane. Deși livrările vor începe în vară, ați face bine să vă grăbiți cu comenzile. Nu de alta, dar la cât de mult durează asamblarea, timpii de așteptare vor fi probabil lungi.

Adaugati comentariu