De ce accesorii auto ai nevoie atunci când cumperi o maşină second-hand?

second hand

Achiziţia unei maşini rulate este o alternativă economică foartă bună pentru situaţiile în care nu dispui de un buget necesar pentru a-ţi cumpără un automobil nou. Important de ştiut este că atunci când vrei să cumperi o maşină second-hand, este necesar să faci o verificare generală a acesteia, pentru a identifica posibilele defecţiuni de funcţionare, sau de ce nu, chiar şi de aspect.

În plus, o dată cu achiziţionarea noii maşini, este nevoie şi de alte accesorii auto pe care să le ai în dotare:

  • Piese auto de schimb

De regulă, în cazul unei maşini second-hand, este nevoie ca anumite piese să fie înlocuite cu unele noi. În urma unei vizite la un service auto, specialiştii vor constata dacă este cazul să fie schimbate componente ale sistemului de frânare, de exemplu plăcuţele şi discurile de frână, filtrele şi kitul de distribuţie. De asemenea, un pas important de realizat după achiziţionarea unei maşini rulate este reprezentat de schimburile de ulei.

Pentru situaţiile în care trebuie să înlocuieşti anumite componente ale maşinii, poţi căuta piesele necesare pe Internet. Există foarte multe site-uri şi magazine online de pe care poţi să comanzi piese auto online, pe care să le primeşti mai apoi la adresa dorită de tine. Această modalitate de a-ţi procura articolele pentru maşină este mult mai comodă, dar poate fi şi mult mai economică, din moment ce foarte multe magazine online aplică oferte de preţ speciale la piese auto.

  • Anvelope noi

Calitatea anvelopelor auto se reflectă în primul rând în siguranţa şi stabilitatea pe care o oferă maşinii. Durata medie de viaţă a unui set de anvelope este de aproximativ 5 ani. După această perioadă, acestea îşi pierd proprietăţile, se deformează şi devin un potenţial pericol. Aşa că, dacă anvelopele maşinii pe care ai achiziţionat-o prezintă o stare avansată de uzură, înlocuieşte-le cu un set de anvelope noi. Poţi opta pentru anvelope de iarnă şi anvelope de vară, sau pentru anvelope all-season.

Foarte important este ca anvelopele să fie potrivite maşinii, atât în ceea ce priveşte dimensiunile, materialul şi forma acestora.

  • Accesorii auto

Există anumite accesorii auto care sunt indispensabile şi care îşi dovedesc utilitatea în diverse situaţii. Un exemplu foarte bun este reprezentat de cârligele de remorcare, care se folosesc pentru transportarea remorcilor, dar şi pentru cazurile în care maşina nu mai funcţioneză corespunzător şi trebuie să fie tractată. Totodată, un set de cabluri de încărcare sunt la fel de utile, dacă este nevoie ca bateria maşinii să primească energie electrică de la o alta.

 

Adaugati comentariu