De ce ai nevoie de un injector când este timpul să te schimbi. Ce este injectorul RIDEX

injectorul
Injectorul este una dintre cele mai importante piese din componența oricărui vehicul. Rolul injectorului este de a injecta carburantul în camera de ardere a motorului. Practic, injectorul joacă un rol esențial în funcționarea mașinii.

Injectorul mașinii nu este o piesă care se defectează sau se strică complet foarte ușor, cu condiția să fie întreținut bine și utilizarea mașinii să se facă în mod corespunzător.

Un injector este alcătuit dintr-o carcasă confecționată din metal sau din plastic, supapa injectorului, pe care o acționează un solenoid,  cele două conexiuni electrice, care fac posibilă alimentarea cu energie electrică de la acumulator și filtrul din partea superioară, care previne pătrunderea impurităților în motor.

Atunci când injectorul nu mai funcționează corespunzător, încep să apară și primele simptome care ar trebui să indice fiecărui șofer că este momentul să ia măsuri pentru a evita producerea unor defecțiuni mai grave și implicit apariția unor costuri în plus pentru reparații.

Cum îți dai seama că trebuie schimbat injectorul mașinii

Dacă nu ai o mașină care să îți indice pe bord defecțiunile care apar la motor, nu-ți rămâne decât să acorzi mereu atenție la fiecare semn și sunet ciudat scos de mașină. Principalele simptome ale unui injector defect sunt:

  • vibrațiile neregulate, trepidații sau chiar detonări care apar atunci când motorul realizează un ciclu de combustie complet fără suficient combustibil.
  • Emisii de combustibil care au un nivel ridicat și care sunt un semn al pierderilor de carburant, cauzat de blocarea injectoarelor.
  • consumul excesiv de carburant care apare din cauza că injectoarele odată defectate permit accesul în motor al unei cantități de combustibil mai mari decât ar fi normal.

Ce tip de injector să alegi pentru mașina ta

Dacă toate simptomele mașinii duc spre înlocuirea injectorului atunci este cazul să nu mai amâni momentul. Trebuie să știi că înlocuirea acestei piese se poate efectua doar într-un service specializat, de către un profesionist.  Există mai multe tipuri de injectoare.  În funcție de tipul de alimentare al mașinii, aceste injectoare pot alimenta motorul în mai multe feluri, în portul de admisie sau în camera de combustie, respectiv în cilindri.

Injectorul RIDEX este conceput pentru a se ridica la cele mai înalte standarde de calitate. Componentele ce poartă amprenta RIDEX, inclusiv injectorul, sunt realizate prin procedee automatizate. Sunt confecţionate din materiale durabile şi sunt mai rezistente la uzură față de alte alternative. Fiabilitatea injectoarelor RIDEX și raportul calitate preț excepțional sunt două dintre aspectele care fac ca aceste componente să fie soluții eficiente pentru vehiculele care funcționează perfect.  Injectorul RIDEX este astfel o alternativă eficientă din punct de vedere calitate-preț, pentru că oferă performanțe ridicate. .

Injectorul RIDEX este realizat în conformitate cu specificațiile tehnice standardizate, respectând toate norme ISO în vigoare. Componentele achiziţionate din magazine de încredere sunt prevăzut cu un sigilii de securitate de o formă și culoare unică – fapt ce le protejează de manipularea frauduloasă și dezasamblarea neautorizate, neexistând astfel riscuri pentru clienții care optează pentru astfel de piese auto.

Adaugati comentariu