De ce au devenit atât de populare mașinile second hand? Află ce tipuri de autoturisme caută șoferii

second hand

Piața auto din România a cunoscut în ultimii ani o pantă sinusoidală, fiind influențată de creșterea sau stagnarea salariilor oamenilor, dar și de alți factori, așa cum este, de exemplu, pandemia de Coronavirus.

Din dorința de a nu se îndatora excesiv pentru autoturisme prea scumpe, șoferii au început să prefere mai mult investițiile în mașini second hand, care le sunt accesibile și pe care le pot obține foarte ușor. Astfel de autoturisme sunt variate ca model, brand și funcții, oferind celor care le cumpără o gamă foarte largă de avantaje. Care sunt, însă cerințele conducătorilor în materie de autoturisme la mâna a doua? Răspunsul, în acest articol!

Mașini second hand, aproape noi

Îngrijirea mediului înconjurător a devenit una dintre preocupările principale ale autorităților, iar în urma unei evaluări în ceea ce privește mașinile ce rulează pe străzile din România, s-a constatat faptul că modelele foarte vechi reprezintă o sursă importantă de poluare. Acesta este motivul pentru care șoferii preferă să cumpere autoturisme la mâna a doua, care sunt cât mai recent fabricate și care se încadrează într-o clasă poluantă cât mai mică.

Autoturisme second hand care să nu fi fost implicate în accidente

Printre cerințele conducătorilor auto în materie de mașini la mâna a doua se numără și faptul că acestea să nu fi fost implicate anterior în accidente auto. Pentru a avea garanția acestui lucru, șoferii au posibilitatea de a duce autoturismele la mecanici specializați, care le urcă pe platforme speciale. În urma unei analize simple, oamenii pot afla tot istoricul unei mașini.

Prețuri mult mai avantajoase decât cele pentru autoturismele noi

Tot pe lista aspectelor pe care șoferii le caută la mașinile la mâna a doua se află și prețurile avantajoase. Acestea trebuie sa fie în concordanță cu nivelul calității pentru care plătesc. Cert este că autoturismele deja rulat sunt mult mai accesibile, putând fi cumpărate chiar și de persoane care nu dispun de venituri generoase, mai ales dacă aleg să le obțină prin intermediul unui leasing, de exemplu.

Un kilometraj redus

În ceea ce privește mașinile second hand cu un kilometraj redus la bord, conducătorii auto trebuie să știe că acestea sunt unele dintre cele mai bune spre care se pot îndrepta. De ce? Autoturismele nu au fost folosite foarte mult și dacă au fost întreținute corespunzător, pot fi extrem de bune. În loc să-și cumpere mașini noi, pentru care să plătească până la câteva zeci de mii de euro, ideal este ca oamenii să aleagă unele fabricate cu 3 – 4 ani în urmă, dar care să fi fost puțin folosite în această perioadă.

Mașinile trebuie să arate bine atât în interior, cât și în exterior  

Nu în ultimul rând, autoturismele second hand pe care le caută oamenii astăzi trebuie neapărat să aibă un exterior bine întreținut, dar și un interior care să arate foarte bine. Aceste elemente sunt ușor de văzut cu ochiul liber: tot ce trebuie să facă șoferii atunci când văd o mașină este să privească atent și să nu se grăbească: acordând atenția necesară lucrurilor mici, ei pot lua o decizie potrivită pentru nevoile lor!

Mașinile la mâna a doua pot fi cumpărate extrem de ușor printr-un leasing auto, de la Auto-Leasing.ro, care le permite oamenilor să se bucure de numeroase avantaje. În acest fel, șoferii nu trebuie neapărat să colaboreze cu instituțiile financiare, dacă nu-și doresc acest lucru și, mai mult, au posibilitatea de a alege dintre mai multe tipuri de leasing-uri disponibile. La finalul perioadei contractuale, ei pot deveni proprietari 100% ai bunurilor mobile.

Auto-Leasing.ro vine în sprijinul tuturor celor care s-au săturat să fie pietoni și care vor să dispună la orice oră de o mașină de calitate!

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top