De ce nu se mai vinde Dacia Logan? A dispărut fără urmă din configurator!

Dacia Logan

Dacia Logan a dispărut fără urmă din configurator în state ca Austria, Germania și Italia. Pe site-urile din mai multe țări membre ale Uniunii Europene, versiunea sedan este de negăsit, ceea ce îi sperie pe fanii Dacia. Care este motivul dispariției surprinzătoare?

Absența sedanului poate fi motivată de faptul că Dacia se pregătește să introducă versiuni noi în gama Logan. Astfel că, așa cum anunțam în luna februarie, în urma vizitei noastre la uzina Dacia de la Mioveni, clienții vor putea comanda în curând Dacia Logan cu noul motor de 1.0 litru pe benzină. Același motor va ajunge ulterior și în gama Sandero.

Propulsorul cu trei cilindri, care se va numi TCe 100, va dezvolta, așa cum indică și denumirea acestuia, 100 de cai putere, și va înlocui unitatea de 0,9 TCe cu 90 de cai putere, beneficiind așadar, de 10 cai putere în plus.

Dacia Logan

Noul motor este derivat din motorul de 1,33 litri cu 4 cilindri, care se regăsește, începând cu sfârșitul anului trecut, sub capota modelelor Dacia Duster, Nissan Qashqai și Renault Kadjar, pe care le-a testat și echipa AutoExpert.

Cea mai puternică Dacia construită vreodată, Duster cu noul motor care dezvoltă 150 de cai putere, are în România un preț de pornire de 16.900 de euro. Propulsorul apare și în gama compactă de la Mercedes-Benz, fiind dezvoltat în parteneriat cu Daimler. Acesta este disponibil și în versiunea cu 130 de cai putere.

Test drive Dacia Duster TCe 150 GPF – Duster cu apucături de Mercedes

Dacă Dacia Logan sedan a dispărut din configurator pe mai multe piețe europene, a rămas în schimb, Logan MCV, disponibil pentru comandă.

 

Cât consumă noul motor?

Dacă veche unitate 0,9 TCe venea cu un consum de combustibil de 5,0 l/100 km, noul TCe 100, care își va face loc în gama Dacia Logan va consuma doar 4,5 l/100 km.

Acesta este deja în conformitate cu normele de poluare Euro 6d-TEMP.

Același motor este disponibil deja la Nissan Micra și va ajunge sub capota noului Renault Clio.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top