De ce prefera Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, să meargă cu metroul

Inkvar Kamrad

Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, a murit la vârsta de 91 de ani. Ultima perioadă a celui mai bogat om din Suedia a fost marcată de o boală grea. Reprezentanții companiei sale îl descriu ca fiind „cel mai mare antreprenor al secolului XX”. Din primele informații, miliardarul a murit în reședința sa din Smaland, scrie BBC.

Ingvar Kamprad și-a construit reputația unui om chibzuit cu banii, deși averea estimată recent de presa suedeză se ridica la 65 miliarde de euro “Nu cred că am purtat vreodata haine care să nu fi fost cumpărate la mâna a doua. Vreau să dau un exemplu bun” a explicat Ingvar Kamprad în cadrul unui documentar care a fost difuzat de canalul suedez TV4. De asemenea, prefera să mergă cu metroul, iar mașina pe care o conducea era un Volvo vechi. Faptul că avea o avere impresionantă nu l-a determinat să renunțe la stilul de viață simplu.

Născut în anul 1926, Ingvar Kamprad a fondat IKEA la vârsta de 17 ani. Desenele companiei sale au devenit populare datorită simplității și accesabilității lor.

Vezi pe MissAuto ce declara Ingvar Kamprad despre IKEA

Adaugati comentariu