De ce sa nu conduci niciodată încet în banda a doua

Slow drivers banda a doua

Chiar dacă ți se pare că mergi tare, există întotdeauna cineva care merge și mai repede. Există două tipuri de șoferi: cei care rulează încet în banda de circulație pe care se merge tare și cei pe care îi deranjează acest lucru. În care categorie vă încadrați?

Dacă te dai la o parte, șoferul vitezoman își va continua drumul cu viteză constantă. Dacă rămâi pe poziție, acesta va fi nevoit să te depășească prin dreapta. Riști să te alegi cu flash-uri și claxoane și vei crea o trenă în spatele tău, care va da peste cap fluiditatea benzii inferioare de circulație, crescând astfel riscul de accidente.

În Statele Unite există legi care le interzice șoferilor să se deplaseze sub o anumită viteză în benzi superioare. În 29 de state, legea îi pedepsește pe cei care rulează mai încet decât “viteza normală a tarficului”. În alte 11 state, banda din stânga este doar pentru depășire sau pentru schimbarea direcției de mers către stânga. În Washington, Texas și Ohio se dau deja amenzi pentru nerespectarea regulilor.

Vezi imaginile care explică totul pe site-ul Miss Auto. Tot acolo poți afla de ce în Germania, numărul accidentelor este redus față de America, Asia și alte țări din Europa.

Adaugati comentariu