De pus în flotă

Există o vorbă: de pus în ramă. Noi am extrapolat şi ne-am dat seama că Opel Corsa este un automobil numai bun de „angajat“ într-un parc auto. În acest număr avem un prim episod dintr-o serie mai lungă cu o versiune diesel.

Opel Corsa se află în prima perioadă a vieţii a unei noi generaţii. Discutăm despre un automobil de mare succes, care a populat străzile planetei cu mai bine de 12,4 milioane de vehicule până la apariţia noii Corsa. Mereu o preferată în rândul managerilor de flote, Corsa promite să fie la fel de interesantă şi acum. Cu un aspect puternic schimbat, îndeosebi în faţă şi în spate, noua generaţie vine cu modificări importante din punct de vedere tehnologic. S-au adoptat noi sisteme de siguranţă, atât activă, cât şi pasivă, noi tehnologii de infotainment şi repere constructive noi pentru trenul de rulare.

Interiorul a fost regândit; cu mici excepţii – au fost păstrate unele elemente care să-ţi amintească totuşi că te afli într-un Opel Corsa – layout-ul general a fost redesenat. S-a îmbunătăţit foarte mult ergonomia, cu înlocuirea multor butoane cu un ecran tactil, poziţionat atent (aşa cum s-a întâmplat şi cu alte comenzi). Scaunele sunt mai confortabile, au fost păstrate multe spaţii de depozitare, ideale în cazul unui vehicul exploatat în mediul urban, iar bancheta este acum mai practică, spătarul putând fi înclinat la unghiuri diferite.

Sistemul IntelliLink înglobează mai multe funcţii şi operează fie cu sistem iOS, fie cu Android. Ecranul acestui sistem de infotainment este tactil şi are o dimensiune de 7 inch, însă comenzile pot fi date şi verbal. Astfel, Siri Eyes Free recunoaşte comenzile vocale. Pentru un plus de utilitate, pasionaţii de tehnologie pot instala diferite aplicaţii, cum ar fi, de exemplu, posturi de radio online sau BringGo (un sistem de navigaţie precis).

Pentru a creşte gradul de siguranţă pe care îl oferă pasagerilor, noul Corsa poate fi dotat cu Opel Eye, o cameră inteligentă care monitorizează în permanenţă drumul şi care este interconectată şi cu alte sisteme de siguranţă. Astfel pasagerii pot fi avertizaţi la părăsirea accidentală a benzii de deplasare, de un pericol iminent, atunci când se apropie prea rapid de un vehicul aflat în faţă, pot fi semnalizate vehiculele ce se află în unghiurile moarte pentru şofer sau, mai mult, sistemul poate recunoaşte semnele de circulaţie de pe marginea drumului.

Pachet atractiv

Corsa este un vehicul cu care te împrieteneşti foarte repede. Dacă despre aspectul exterior putem spune că este unul chic, la interior se remarcă, în primă fază, ergonomia. Atât a comenzilor cât şi a noilor scaune dezvoltate de Opel. Am ales pentru testul nostru ce se va întinde pe o durată mai lungă un model diesel, pentru că ştim că românilor le place această variantă, mai cu seamă atunci când au de înşirat mulţi kilometri. Motorul, unul de 1,3 litri nu este o noutate pentru cei care sunt la curent cu activitatea Opel şi dezvoltă o putere maximă de 95 CP (70 kW). Unitatea face parte din familia ecoFLEX şi respectă norma de poluare Euro 6.

Cu un consum mediu de motorină declarat de numai 3,3 l/100 km, Corsa 1.3 DTE emite 87 g CO2/km şi dezvoltă un cuplu motor maxim de 190 Nm pe o plajă de turaţii cuprinsă între 1.500 şi 3.500 rot/min. Preţul de pornire pentru acest model este de 14.960 euro, cu toate taxele incluse, dar în momentul achiziţionării unei flote se discută despre cu totul alte valori. Mai mult, Opel România oferă în toată reţeaua de dealeri programul ˝Service pentru flote˝, care se adresează companiilor care achiziţionează minim 11 vehicule, fie prin leasing financiar, fie prin leasing operaţional. Acest pachet aduce mai multe beneficii pentru client, printre care amintim: bugetare mult mai uşoară a costurilor totale de întreţinere, tarife unice indiferent de dealerul la care se efectuează intervenţiile sau posibilitatea de facturare unică – la dealer.

Un automobil orientat către confort

În exploatare Opel Corsa E este un partener pe care te poţi baza. Este uşor de condus, acest atu fiindu-i aliat în mediul urban. Sistemul de direcţie este setat către confort, fiind mai moale, şi va fi apreciat mai ales în cazul unor manevre rapide sau la parcări (mulţi vor aprecia în acele momente şi camera pentru mersul înapoi, care oferă informaţia pe ecranul sistemului IntelliLink).

Sistemul de suspensie triază bine imperfecţiunile drumurilor autohtone, asigurând călătorii care să nu-i obosească pe pasageri. Pentru cel aflat la volan Corsa este genul de automobil care nu solicită inutil, putând fi un partener de nădejde chiar şi pentru deplasări lungi. Transmisia are cinci trepte şi te determină să urci un pic mai mult motorul în ture, dar propulsorul se achită cu brio de cerinţe. Sigur, nu e cazul să exagerezi cu el, cei 95 CP nefiind însărcinaţi cu o misiune sportivă, dar avantajul său se va vedea mai ales în calculele celui care se ocupă de costurile de exploatare.

Aşadar, există mai multe motive pentru care Opel Corsa ar urca repede în preferinţele celor care deţin parcuri auto. Contează mult şi faptul că marca din Russelsheim se bucură de o imagine foarte bună în România şi că oferă costuri chibzuite post achiziţie. Noi vom reveni şi în numerele viitoare cu alte aprecieri despre acest model popular aşa că fiţi cu ochii pe FloteAuto.

Adaugati comentariu