Debut de sezon cu peripeţii pentru Tomi Drăgan

Pista „La Conca” din sudul Italiei a găzduit prima competiţie importantă din kartingul mondial în 2012. Winning Series Karting (WSK) Master Series a adus la start toată crema acestui sport, între echipele oficiale care au luat startul numărându-se bineînţeles şi formaţia LenzoKart, pentru care alearga românul Tomi Drăgan.

Bucureşteanul este singurul pilot care reprezintă România la acest nivel în categoria seniorilor (KF2). Tomi Drăgan a reuşit o clasare pe locul 4 în primul heat de calificare, cursa anunţându-se una promiţătoare pentru pilotul legitimat la clubul sportiv Urban Fast. În cea de-a doua manşă de calificare, însă, pilotul aflat în faţa lui Tomi s-a răsucit pe pistă, contactul neputând fi evitat de pilotul nostru.

„A fost un şoc puternic, pe care l-am resimţit din plin. Am fost transportat de urgenţă la infirmeria circuitului, unde mi s-a făcut o mică anestezie şi mi-a fost bandajat degetul lovit” a declarat Tomi Drăgan.

Cel de-al treilea heat de calificare nu a fost unul prea reuşit pentru Tomi, care a fost nevoit să abandoneze din motive tehnice în primul tur de pistă. Accidentul violent din cea de-a doua manşă a avut ca efect şi distrugerea ramei folosite cu acea ocazie, în vreme ce abandonul tehnic din heat-ul cu numărul trei a însemnat că setarea cadrului în vederea ultimei manşe de calificare nu a putut fi realizată.

Totuşi, în heat-ul cu numărul 4 Tomi Drăgan a reuşit un onorabil loc 11, din nefericire insuficient pentru calificarea în prefinala competiţiei. Despre evoluţia în prima etapă a sezonului, Tomi Drăgan declară: „A fost o nebunie! Am început bine. Locul 4 în primul heat mi-a dat încredere. A venit însă incidentul din manşa a doua, care a dus nu numai la accidentarea mea, dar şi la strâmbarea serioasă a ramei.

În cel de-al treilea heat n-am reuşit să tragem prea multe concluzii despre setarea ramei în vederea celei de-a patra manşe, deoarece am fost nevoit să mă retrag după primul tur. Am plecat în ultimul heat decis să dau totul pentru a mă califica în prefinală, însă locul 11 nu a fost suficient. Am fost primul de sub linie. E o cursă pe care o vom analiza cu atenţie şi din care vom trage concluziile necesare pentru următoarea etapă.”

Cursa de pe circuitul La Conca a fost câştigată de italianul Felice Tiene (CRG), urmat de Max Verstappen (Intrepid) – fiul fostului pilot de formula 1, Jos Verstappen. Podiumul a fost completat de britanicul Tom Joyner (LH). Următoarea etapă din calendarul competiţional al lui Tomi Drăgan va avea loc în data de 18 martie, pe circuitul Sarno şi va conta ca a doua etapă a WSK Master Series.

Adaugati comentariu