Debut în forță al celor două campionate, Îndemanare Auto (CNIA) și Super Slalom (CNSS) 2021

Îndemanare Auto (CNIA) și Super Slalom (CNSS) 2021

Debut în forță al celor două campionate, Îndemanare Auto (CNIA) și Super Slalom (CNSS) 2021.

Asociația GT Auto Club Sportiv, sub egiga Federației Române de Automobilism Sportiv, alături de gazda evenimentului, ROMEXPO – liderul industriei românești de târguri și expoziții și partenerul etapei de Super Slalom, Eco Grand Prix, au reușit un record absolut, peste 160 de starturi în CNIA și CNSS.

GT Auto Club Sportiv, răspunzând provocării de a organiza cele două Campionate, CNIA-cel care se adresează cu precădere piloților debutanți și CNSS-cel care se adresează piloților experimentați, a reușit sa dea un nou START, unul de referință în motorsportul autohton.

O participare impresionanată

La start s-au aliniat 21 de juniori, cu vârsta între 8 și 18 ani, dintre care șapte, cu vârsta între 8 și 11 ani. Nouă au fost reprezentante ale sexului frumos, iar doi seniori au concurat având peste 65 de ani.

O altă noutate a reprezentat-o Eco Grand Prix, serie destinată automobilelor cu propulsie exclusiv electrică, participarea fiind și aici extrem de numeroasă – 16 concurenți cu mașini electrice – fiind consemante și participări din străinătate.

pentru că un pilot poate lua startul atât în calsa sa cât și în categoriile Open ale celor două campionat, în total au fost peste 160 de starturi în cadrul fiecărei manșe, 54 la CNIA și 106 la CNSS.

Automobilismul are viitor

Mașini de concurs mai competitive și nivelul crescut al prestației piloților, și mai ales al debutanților, al celor foarte experimentați, cât și al juniorilor, au creat un spectacol de zile mari. Prin transmisiunea live de pe Facebook-ul FRAS, au fost peste 12.000 de vizualizări si un reach de 38.869!

Electricele au avut propria stație de încărcare

O prezență inedită, DRACOM ENERGY a realizat un sistem inovator de încărcare cu panouri solare,  reușind astfel încărcarea tuturor mașinilor electrice, exclusiv cu elergie solară.

Lupta pentru cele mai bune locuri pe podium a fost extrem de strânsă, cu multe răsturnări de situație.

Rezultate foarte strânse – lupte la miime de secundă

La CNSS a ieșit învingător, pilotul bucureșean, Vlad Soare, cu timpul de 00:52:54, urmat în clasamentul OPEN de bucureștenii Mihai Alexandrescu cu timpul de 00:53:97 și Alexandru Ionescu cu timpul de 00:54:04.

La CNIA primele două locuri au fost ocupate de frații Oancea din Galați,  primul de către George-Traian cu timpul de 00:52:50, urmat de Cristian-Ioan cu timpul de 00:53:25, iar pe locul 3 s-a clasat bucureșteanul Răzvan Despa cu timpul de 00:53:64.

De asemenea, trebuie menționată lupta foarte strânsă și spectaculoasă dintre mașinile clasice și cele cu propulsie electrică, unde Ciprian Cherciu a reușit timpul de 00:54:19, cu mai puțin de 2 secunde fată de Vlad Soare, câștigătorul absolut.

Următoarea etapă se va desfășura la Brăila

Spectacolul va continua în fața Primăriei Brăila, în perioada 29-30 mai, cu etapa a doua, Trofeul Brăila!

Parteneri ai evenimentului: Romexpo, FRAS, Eco Grand Prix, ISU București, Angelli, Darcom Energy, Metabond, Tegee International, Omega Motorspor, Evos Team și Repsol.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top