Debut pentru BMW Seria 1 în România

BMW Seria 1, model compact din segmentul premium, a fost deja de la prima generaţie sinonim cu plăcerea de a conduce. Acum, noul model oferă motoare şi tehnologie a suspensiei de ultimă oră, îmbunătăţiri suplimentare ale eficienţei, spaţiu mărit semnificativ şi o gamă inovatoare de dotări şi echipamente.

Noul Seria 1 rămâne singurul automobil cu tracţiune spate din segment şi păstrează punctele forte ale predecesorului, cel care s-a vândut în peste un milion de exemplare pe întreg mapamondul. Noul model debutează în showroom-urile din România din 17 septembrie. Preţul de început este de de 20.700 Euro fără TVA pentru versiunea 116i (motor de 1,6 litri benzină 100 kW/ 136 CP).

Modelul BMW entry-level a ajuns la un nou nivel de rafinament, oferind un echilibru şi mai bun între sportivitate şi confortul condusului, o funcţionalitate îmbunătăţită şi numeroase sisteme de asistare a conducătorului care anterior erau disponibile numai la segmentele superioare.

Imaginea tânără şi proaspătă a modelului a fost revizuită stilistic prin utilizarea celui mai recent limbaj de design BMW. De asemenea, deschizând noi direcţii pentru marcă, BMW Seria 1 este disponibil cu BMW Sport Line şi BMW Urban Line, pachete ce furnizează ocazii exclusive de personalizare. Acest program va fi disponibil în viitor şi pe următoarele modele ale mărcii.

Toate motoarele noului BMW Seria 1 sunt versiuni cu patru cilindri care utilizează tehnologia BMW TwinPower Turbo. Propulsoarele pe benzină sunt parte a noii generaţii, care combină un sentiment sportiv cu un consum de combustibil şi emisii extrem de reduse.

Puterea este cu 10 kW/13,41 CP sau 20 kW/26,82 CP mai mare decât a modelelor predecesoare, în condiţiile în care consumul de combustibil a fost redus cu până la 10 procente. Şi în cazul versiunilor diesel se măreşte avantajul pe care BMW Seria 1 îl are în faţa concurenţei din segmentul compact.

Ca şi predecesorul său, noul BMW Seria 1 încorporează, în echiparea standard, un pachet extrem de vast de tehnologii BMW EfficientDynamics. Acesta include funcţia Automatic Start-Stop, disponibilă atât cu transmisie manuală, cât şi automată (inclusiv cutia de viteze cu opt trepte, aflată printre opţiuni) şi modul ECO PRO, care se activează pin utilizarea comutatorului „driving experience”, ambele aflate în echiparea standard.

Există şi intenţia de a extinde gama cu modelul BMW 116d EfficientDynamics Edition, care va atinge un consum de combustibil de 3,8 litri per 100 kilometri şi un nivel al emisiilor CO2 de numai 99 grame per kilometru în ciclul de testare EU.

Adaugati comentariu