Debut pentru Campionatul Național de Îndemânare auto 2014

Duminică, 27 aprilie, în parcarea din fața magazinului Kika România și Fashion House, Str. Comerţului nr.1, intrarea pe A1, km 13, se va desfășura prima etapă a Campionatului Național de Îndemânare Auto(CNIA) din 2014. Startul va fi dat la ora 10:30, concursul adresându-se tuturor pasionaților de automobilism sportiv, posesorilor de automobile de serie, de competiție sau construite artizanal.

Campionatul are deja o tradiție printre fanii automobilismului, acesta fiind cel de-al IV-lea an consecutiv de când este organizat.

Spectatorii vor asista la un adevărat spectacol, în care piloții cu mașini de concurs din ce în ce mai bine pregătite, vor lua startul în CNIA. Lupta va fi strânsă în cadrul primei etape, pentru a acumula cât mai multe puncte în concurs. Astfel, pe traseul stabilit din fața magazinului Kika România, piloții vor trebui să își demonstreze măiestria în  conducere, executând manevre de mare precizie, să treacă printre joaloane fără să le atingă sau, din contră, vor fi obligați să le atingă dar fără să cadă, mersul cu spatele, derapaje, toate acestea în cel mai scurt timp posibil.

Christian Ciocan, pilot în Campionatul Național de Indemânare Auto și invitat special, va arăta că talentul și măiestria pilotului aduc performanța în concurs. În aplauzele publicului, acesta își va demonstra măiestria în pilotarea mașinii.

Și pentru că este deschis oricărui tip de participant, inclusiv juniorilor între 14 – 18 ani, încurajând totodată și participarea feminină, concursul atrage, în fiecare an, tot mai mulți concurenți. Astfel, de-a lungul celor patru ediții, peste 300 de piloți și-au arătat măiestria în pilotarea mașinii.

Orice persoană care dorește să participe la concurs trebuie să trimită înainte sau să prezinte la
secretariatul competiţiei cererea de înscriere tip, completată. Sâmbătă, 26 aprilie, va avea loc sesiunea de antrenament, iar juniorii și debutanții (cei care participă pentru prima oară la o astfel de competiție) vor fi obligați să participe la un test preliminar în vederea stabilirii nivelului minim de aptitudini corespunzător admiterii în competiție.

Poziția în clasament va fi dată de timpul cel mai bun rezultat prin cumularea timpilor celor mai bune două manșe din totalul de trei, la care se adaugă eventualele penalizări.

Premiile atrăgătoare vor consta în cupoane de cumpărături în valoare totală de 1900 de lei din partea Kika, vinuri spumante Angelli, service de roți gratuit pentru mașină oferit de Autozone, produse de întreținere auto de la Tegee International, cupe și diplome.

Programul celor două zile de competiție este următorul:

Sâmbătă 26 aprilie, începand cu ora 14.00 antrenamente libere.
Duminică 27 aprilie, ora 10.30 – antrenamente cronometrate
ora 11.45 – manșa I de concurs
ora 13.00 – manșa a II-a de concurs
ora 14.15 – manșa a III –a de concurs
ora 17.30 – festivitatea de premiere

Campionatul Național de Îndemânare Auto reprezintă alternativa legală și sigură pentru tinerii atrași de întrecerile cu mașini. Scopul evenimentului este atragerea pasionaților de automobilism sportiv, a posesorilor de automobile de serie sau de competiție, formarea și dezvoltatea abilităților specifice acestui gen de competiție. De aceea, se desfășoară într-o singură zonă, putând fi urmărit de spectatorii interesați.

Pentru înscrieri în concurs și alte informații legate de CNIA, fiecare iubitor de automobilism are la dispoziție pagina web www.gtautoclub.ro.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top