Defectiuni la motor care necesita reparatii urgente

Motor_autoexpert.ro

Motorul este inima masinii, iar cand acesta nu functioneaza corespunzator este bine sa intervii cat mai repede pentru remedierea defectiunilor. In functie de „simptome”, soferul sau un mecanicul isi poate da seama ce piese trebuie reparate sau inlocuite; fie ca mergi cu masina la service, fie ca te pricepi la motoare si alte componente auto, gasesti toate piesele de motor de care ai nevoie pe euautopiese.ro.

In general, defectiunea care da cel mai repede de gandit soferilor este rateul de pornire a motorului, care se produce atunci cand unul sau mai multi cilindri nu functioneaza.

Alte semne ale unei defectiuni la motor sunt smuciturile la mersul in gol, vibratiile puternice care se simt inclusiv in volan si in schimbatorul de viteze. Instabilitatea vitezei de rotatie a motorului, accelerarea prea lenta sau smuciturile la accelerare sunt, de asemenea, semne de defectiune, la fel ca sunetele neobisnuite care se aud de sub capota sau cresterea consumului de combustibil.

Cand motorul da rateuri, este bine sa verificati in primul rand bujiile de depuneri de carbon sau firele de inalta tensiune, pentru a va asigura ca nu au crapaturi. Defectiunile la bujii, bobine sau fire de inalta tensiune creeaza probleme la sistemul de aprindere, aceasta facandu-se fie prea devreme, fie prea tarziu. Intreruperea procesului de ardere a amestecului combustibil-aer duce la defectiuni la motor.

Interuperea alimentarii si amestecarii combustibilului este o alta posibila cauza a rateurilor date de motor. In acest caz de vina ar putea fi murdarirea injectoarelor, infundarea filtrului de aer, defectiuni la electrovalva sau scurgeri la sistemul de admisie, de alimentare sau la servofrana cu vacuum.

Arderea supapelor, a pistoanelor, a garniturii capului cilindrului sau zgarierea suprafetei cilindrului poate provoca scurgeri in camera de ardere, ceea ce provoaca defectarea motorului. Daca eliminati de pe lista defectiunile de mai sus, este posibil sa fie probleme cu reglarea supapelor, cu tachetii sau cu distributia incorecta.

O alta cauza posibila a functionarii incorecte a motorului este compresia. Testul de compresie se poate face pentru a incerca sa identifici o defectiune, dar mai ales atunci cand vrei sa achizitionezi o masina la mana a doua. Masuratoarea poate dezvalui defectiuni majore sau o performanta redusa a motorului, scrie 4tuning.ro.

Adaugati comentariu