Delicatese VW la Salonul Auto din Qatar

Volkswagen și-a făcut conștiincios temele legate de clientela din Orientul Mijlociu, prezentând două concepte exclusiviste bazate pe noua generație a lui Touareg.

Cel mai popular concept de la standul Volkswagen a fost fara doar si poate Touareg Gold Edition, o versiune exclusivista ce se remarca (fidel titulaturii) prin placarea cu aur de 24k a diferitelor elemente de caroserie/interior. 

La nivel de exterior cel mai evident upgrade sunt jantele pe 22″ placate cu aur, in timp ce barele de amarare, bandourile laterale de protectie au fost ceva mai discret finisate in acelasi metal pretios. Interiorul a primit si el un facelift de 24k prin adaugarea unui contur aurit diferitelor elemente (cadranele de bord, aeratoarele, manerele de inchidere, zona comenzilor audio/climatizare etc.). Unde nu vei gasi aur sau lemn a fost folosita cea mai scumpa piele Nappa, respectiv alcantara in zona plafonului.

La polul opus al rafinamentului pare a se situa conceptul cu numar doi, o versiune de strada a bolidului de Dakar, intitulat Race Touareg 3 Qatar. Capabil sa sprinteze pana la 100 km/h in sub 6 secunde Race Touareg 3 poate deveni un obiect de cult in randul seicilor pasionati de plimbari printre dune. Pe langa modificarile de ordin tehnic, destinate omologarii modelui se remarca jantele pe 18″ BBS in locul celor pe 16″ folosite pe timpul raliului Dakar.

Interior pastreaza o nota spartana, in tonul versiunii pe care se bazeaza, cu numeroase elemente distinctive: cadrul de protectie, consola centrala cu intrerupatoare tip avion si scaunele scoica Recaro. Pentru a aminti de succesul repurtat de modelul VW in cel mai dificil raliu din lume, pe consola centrala au fost plasate inscriptii cu victoriile recente ale lui Race Touareg. In rest se remarca cantitatile mari de fibra de carbon ce contrasteaza pana la un punct cu pielea alcantara de pe scaune si fetele de usa. 

Pretul celor doua concepte nu a fost inca dat publicitatii dar ne putem astepta ca ele vor produse in functie de reactia clientelei tinta si doar in serii limitate. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top