Detalii despre primul SUV Ferrari

SUV Ferrari

Primul SUV Ferrari este pe drum. Hypercarul cu gardă mare la sol va ajunge pe piață în 2022. Până atunci însă, casa intaliană dezvăluie primele detalii.

SUV-ul va vedea lumina zilei, deși fostul CEO Sergio Marchionne era împotriva unui astfel de Ferrari. Nici cel care i-a luat locul, Louis Camilleri, nu agreează ideea, dar acceptă cerințele pieței.

Italienii trec în contul primului lor SUV o platformă nouă, dedicată, motoare V12 și sisteme de propulsie plug-in hybrid, care vor integra o unitate V6 și una V8. Modelul, care se va numi Purosangue (Rasă pură), va veni cu un motor amplasat în spatele punții față, asemenea GT-urilor.

Confort, spațiu și tehnologie de ultimă oră vor fi atuurile noului SUV, în segmentul super-SUV-urilor de lux cu gardă mare la sol. Îl așteaptă acolo Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Rolls-Royce Cullinan și Aston Martin DBX. Echipa de la Maranello intenționează să-l facă pe Purosangue mai rapid ca toate celelalte. Surse neoficiale anunță că modelul ar putea primi, în versiune de top, peste 700 de cai putere și un cuplu de 800 Nm.

Cunoscut intern sub denumirea de “175”, Purosangue va fi unul dintre cele 15 modele Ferrari noi anunțate anul trecut și progoramate să-și facă apariția până în 2023. Pe listă se află și F8 Tributo.

Sursă foto: randare digitală Giorgi Tedoradze

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top