Deținătorul mărcii Allview își anunță debutul pe piața mașinilor electrice

Compania românească Visual Fan, deținătoarea mărcii Allview, a anunțat deschiderea unei noi linii de business prin debutul pe piața de autovehicule electrice.
Visual EV - Allview - Visual Fan

Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București și deținătoare a brandului Allview, a anunțat astăzi intrarea pe o nouă piață, cea a mașinilor electrice. La baza deciziei demarării noului proiect se află tendința companiilor din sfera tehnologiei de aderare la industria mașinilor electrice.

În ultimii ani, industria IT a cunoscut un grad de dezvoltare și inovare din ce în ce mai accentuat, fapt constatat și în cadrul industriei auto. Tot mai multe companii din domeniul tehnologiei s-au îndreptat spre piața mașinilor electrice, iar pe de altă parte, industria auto a manifestat o tendinţă de electrificare accentuată, mașinile devenind din ce în ce mai automatizate și tehnologizate.

Demararea noului proiect se va realiza prin deschiderea unei companii noi care va avea ca obiect de activitate principal distribuția de mașini electrice – Visual EV S.R.L. și al cărei capital este deținut în proporție de 95% de Visual Fan S.A..

Lucian Peticilă, CEO Visual Fan S.A. și Visual EV S.R.L. declară că „prin lansarea acestei noi linii de business ne dorim să fim parte încă la început din tranziția către o mobilitate mai curată și mai durabilă, dintr-un viitor sustenabil, în care calitatea aerului va conta tot mai mult. În cei aproape 20 de ani de activitate, compania Visual Fan a anticipat tendințele și a înțeles nevoile consumatorilor, venind în întâmpinarea acestora cu produse adaptate solicitărilor primite din piață. În prezent, ne confruntăm cu această tendință de deplasare a companiilor din tehnologie către industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare și tehnologizare a autovehiculelor. În plus, tendinţa de electrificare este tot mai accentuată, iar din aceste motive ne-am propus să venim în sprijinul utilizatorilor și potențialilor clienți de autovehicule electrice cu modele de mașini sigure, ce oferă un confort sporit datorită opțiunilor integrate și autonomiei crescute, dar și costurilor de mentenanţă cât mai mici. În viitor, dorim să ne aducem aportul pe această piață și în industria mașinilor electrice”.

Conform oficialilor Visual EV primul model de mașină va fi prezentat pe 16 decembrie 2021 la showroom-ul primului dealer al companiei. Tot atunci vor fi făcute publice și primele detalii tehnice ale vehiculului.

Visual Fan, deținătoarea brandului Allview, este o companie cu capital integral românesc care și-a confirmat statutul de vizionar și pionier atunci când vine vorba de tehnologie, cu un portofoliu de produse diversificat. A fost fondată la Brașov, în 2002, și produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri și alte gadgeturi. Compania este prezentă pe piețele IT&C din peste 10 țări.

Adaugati comentariu