Dezvăluiri despre planurile de viitor ale diviziei M de la BMW

BMW M AutoExpert

În timpul unei discuţii cu publicaţia olandeză Autovisie, Frank van Meel, şeful diviziei BMW M (Motorsport) a făcut câteva precizări cu privire la planurile de viitor. Din păcate, se pare că nici pentru noua generaţie BMW Seria 7 nu va exista o declinare M7.

Primul model adus în discuţie a fost BMW M3 Touring – prima dezamăgire pentru fanii mărcii; se pare că din studiile efectuate de companie reiese că nu există o piaţă viabilă pentru o versiune de performanţă pentru caroseria touring a Seriei 3. În cazul lui BMW M7 lucrurile stau puţin altfel. Deşi sunt destui fani care aşteaptă de ceva timp această variantă, Frank van Meel spune că Seria 7 este un produs orientat evident către lux, drept urmare nu s-ar justifica o intervenţie a diviziei M. Destul de ciudat să auzi asta venind din gura unui reprezentant BMW, dacă ne gândim că Mercedes-Benz, o marcă mult mai apropiată de conceptul de confort duprem la bordul automobilelor decât ˝sportiva˝ BMW oferă Clasa S şi în versiuni AMG…

Trebuie precizat că în urmă cu câteva luni, Paul Ferraiolo, director de planificare a producţiei pentru BMW, a declarat că rolul lui BMW M7 ar trebui să fie preluat de produsul tuner-ului oficial Alpina – B7 – care se pregăteşte pentru o nouă generaţiei, acum, după lansarea Seriei 7.

Din declaraţiile lui van Meel a reieşit şi că principala preocupare a diviziei M în momentul de faţă este aceea de a lansa produse care să umple golul existent (la diverse modele) între versiunile de motorizare de top şi declinările puriste M. Fără să pună concret punctul pe i, van Meel a dat de înţeles şi că ne sunt pregătită versiuni M pentru modelele BMW X3 şi pentru SAV-ul BMW X4, dar dată de lansare a acestora rămâne un mister.

Poate cele mai importante veşti, pentru mulţi fani ai tradiţiei BMW, au fost cele legate de BMW M2. Nu mai e un secret că modelul este pregătit de lansare, urmând ca prima apariţie publică oficială să se consume în următoarele luni. Aşa se face că BMW M2 Coupe va fi una dintre vedetele standului BMW de la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie, iar vânzările efective vor debuta până la finalul anului.

Adaugati comentariu