Dieselgate continuă – Audi A6 și A7 sub lupa anchetatorilor

audi-a7 (3)

Audi oprește livrarea modelelor diesel Audi A6 și A7 și sistează producția acestora din cauza unor probleme de soft. Autoritățile germane au demarat deja o anchetă pentru posibila utilizare a unui dispozitiv ilegal de trucare a emisiilor la cea de-a șaptea generație A6 și A7.

Cei care și-au comandat Audi A6 și A7 cu motoare V6 diesel mai au de așteptat până le vor primi. Ministerul Transporturilor anchetează compania Audi și îi va audia pe oficiali în legătură cu problemele identificate. Ar fi vorba despre un dispozitiv montat anume pentru ca mașinile să treacă testele de emisii, diferit față de cel găsit la modelele Volkswagen.

Într-un comunicat, Audi susține că a descoperit neregulile în timpul unor “anchete interne care vizau problemele motoarelor diesel”. Neregulile au fost raportate imediat Autorității Germane de Transporturi Motorizate (KBA), dar și autorității de înmatriculare a autovehiculelor din Luxemburg.

SIAB 2018 Audi A6

“Noi informăm constat această autoritate în privința rezultatelor programelor noastre sistematice de testare a motorelor”, spune CEO-ul Audi, Ruper Stadler. “Raportăm orice aspect anormal, pentru că interesul nostru cel mai mare este să fim complet transparenți, ceea ce am făcut și în acest caz.”

Problema a fost dezvăluită inițial de revista germană Der Spiegel, care susține că aproximativ 30.000 de mașini din Germania și 60.000 din lumea întreagă au sub capotă motoare cu probleme. Șefii Audi vor fi audiați săptămâna aceasta.

Modelele A6 și A7 au mai fost în vizorul autorităților germane, acestea identificând dispozitive de trucare a emisiilor la unități vândute între 2009 și 2013.

Adaugati comentariu