Dieselgate lovește din nou! Mercedes-Benz trebuie să recheme în service peste 700.000 de vehicule

Daimler scandal emisii

Daimler recheamă în service 774.000 de vehicule din cauza unor dispozitive de trucare a emisiilor. Sunt vizate vehicule rezervate pieței europene. Dintre acestea, 238.000 sunt înmatriculate în Germania.

Autoritatea care reglementează industria auto germane, KBA, a decis ca producătorul auto să recheme în service vehiculele în cauză pentru a actualiza soft-ul care echipează modele ca Mercedes Vito, GLC și Clasa C, cu motoare diesel. Clasa E, Clasa S și SUV-ul GLE sunt, de asemenea, suspectate, iar dacă suspiciunea se confirmă, numărul de vehicule care trebuie rechemate în service ar urca la 3 milioane.

Cinci dispozitive ilegale de control al emisiilor au fost identificate. Acestea vor fi eliminate în urma prezentării la service.

Șeful Daimler, Dieter Zetsche, și Ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer, s-au întâlnit de două ori în ultimele două săptămâni.

Dieselgate – Amendă de un miliard de euro

pentru Volkswagen

“Guvernul cere o rechemare oficială urgentă din cauza dispozitivelor ilegale”, a anunțat Scheuer. Rechemarea în service i-ar putea scuti pe cei de la Daimler de amenzi.

“Au fost discuții constructive”, a declarat succinct Dr. Zetsche, deși compania respinsese orice acuzație de trucare a emisiilor. Constructorul a fost presat să specifice modelele și numărul exact de vehicule care sunt vizate. Trei ani au trecut de la izbucnirea Dieselgate cu Volkswagen în prim plan, scandal în urma căruia grupul german a fost obligat să plătească amenzi și compensații în valoare de 26 de miliarde de euro.

Ancheta de anul acesta vizează și modelele A6 și A7 de la Audi, echipate cu motorul diesel de 3.0 litri. Procuratura germană a anunțat că directorul Audi, Rupert Stadler, este suspect în scandalul trucării emisiilor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top