Din Oslo în Londra cu doar 5 euro – Tesla poate

Tesla Model S

Un prezentator tv britanic pe nume  Robert Llewelyn a condus o Tesla Model S din Oslo și până în Londra cu un cost de doar 5 euro, exceptând taxele de drum. 

Pe  Robert Llewelyn e posibil să-l știi din emisiunea Scraphean Challenge de pe canalul Discovery, unde două echipe cutreierau un cimitir de mașini în încercarea de a construi diverse vehicule cu care, la final, trebuia să îndeplinească o anumită provocare. Acum, însă, este prezentatorul emisiunii online Fully Charged și pare chitit să ne convingă să cumpărăm o mașină electrică.

Are toate șansele dacă mașina în cauză este o Tesla Model S P85, un model al cărui singur punct slab este prețul de achiziție foarte mare. Pe de altă parte, Tesla oferă reîncărcări gratuite nelimitate în stațiile lor din întreaga lume, ceea ce poate înseamna o economie considerabilă pe termen lung.

Fix de acest aspect a profitat și Robert Llewelyn atunci când s-a hotărât să parcurgă drumul din Oslo, capitala Norvegiei și până în Londra, capitala Regatului Unit. Cei cinci euro menționați în titlu se datorează unei singure încărcări de la un hotel din Germania, unde mașina ajunsese cu 70% din baterie disponibilă însă, din cine știe ce motiv, Robert a decis s-o lase la încărcat peste noapte.

Temuta „range anxiety” sau „anxietatea provocată de autonomia mașinii” dispare atunci când ai o mașină care-și poate programa itinerariul în funcție de stațiile de încărcare disponibile pe traseu și, odată ajunsă acolo, se poate încărca într-un timp foarte scurt – timp în care iei o pauză sau chiar prânzul.

În total, au fost 2.106 kilometri pentru care Tesla Model S P85 a consumat 505 kWh. Statele Unite ale Americii au deja o rețea de stații de încărcare Tesla Motors care permit posesorilor să străbată țara dintr-un colț în celălalt fără nevoia de a încărca undeva unde se percep bani. Europa este un pic în urmă, însă așa cum a dovedit și Robert prin roadtrip-ul lui, lucrurile încep să se miște. Comparația de la final e un pic forțată, însă ideea din spatele ei este corectă – Tesla chiar îți permite să călătorești practic gratis.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top