Dintr-un parc auto de peste 7,6 mil de vehicule RAR a identificat anul trecut doar 3500 de mașini cu probleme

Dintr-un parc auto de peste 7,6 mil RAR a identificat anul trecut doar 3500 de mașini cu probleme

Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente, se arată într-un comunicat emis de Registrul Auto Român. 

RAR a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

Aproximativ două procente (2%) dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate aproape 23.000. de amenzi contravenționale, au fost retrase 17.678. de certificate de înmatriculare și reținute aproape 500 de permise de conducere.

Pe de altă parte parcul auto național depășea cifra de 7,6 milioane de mașini la nivelul anului 2017. Dacă ne raportăm la această cifră și o comparăm cu cele 3500 de vehicule descoperite de RAR anul trecut care reprezentau un pericol iminent în trafic ajungem la un procent aproape incredibil.

Și aceste cifre ridică mari semne de întrebare legate de activitatea RAR din moment ce această instituție este organismul tehnic de specialitate desemnat de Ministerul Transporturilor ca autoritate competentă în domeniul vehiculelor rutiere, siguranţei rutiere, protecţiei mediului înconjurător şi asigurării calităţii.

Adaugati comentariu