Discriminare de vârstă – Un nou proces la Volkswagen

Volkswagen discriminare

Un angajat al uzinei Volkswagen din Tennessee, Statele Unite, a dat în judecată compania auto germane pe motiv că angajații cu vârste peste 50 de ani sunt discriminați.  

Jonathan Manlove, în vârstă de 53 de ani, acuză că Volkswagen încearcă să-și schimbe imaginea transformându-se într-un brand pentru tineri. În consecință, compania ar încerca să-I înlăture din funcțiile de conducere pe cei mai în vârstă, implementând astfel o politică ilegală, care ar avea la bază discriminarea de vârstă.

Angajatul care se simte nedreptățit, Jonathan Manlove, povestește că a fost el însuși victima acestei politici, fiind înlăturat din funcția de manager asistent în cadrul diviziei de logistică a uzinei din Tennessee.

În luna iunie a anului trecut, Volkswagen își anunța intenția de a-și întineri manageriatul.

“Acest lucru vor face compannia Volkswagen mai rapidă și mai eficientă, oferind, în același timp, o motivație nouă tinerilor”, explicau atunci reprezentanții constructorului german.

Acuzatorul aduce, în cadrul procesului, acte care – spune el – dovedesc că Volkswagen intenționează să renunțe aproximativ 7.000 de angajați din America de Nord și America de Sud, născuți între 1955 și 1960, printr-un plan de pensionare. Manlove a primit deja somația și ulterior, i-a fost imposibil să găsească un alt post în cadrul companiei.

Avocatul acestuia a anunțat că nici Manlove, nici ceilalți aflați pe listă, nu vor primi compensații financiare. Procesul amenință să se transforme într-o acțiune colectivă, pentru că și ceilalți vizați de decizia Volkswagen intenționează să dea în judecată constructorul german.

Adaugati comentariu