Dispariția rețelei 3G va afecta o mulțime de mașini

ABB stație încărcare mașini electrice 2

Dispariția rețelei 3G este o realitate, și se va întâmpla în cursul acestui an. Entuziasmul pregresului ar putea fi umbrit, însă, de anumite probleme la care nu ne gândim. Cele mai afectate vor fi atât mașinile fabricate înainte de 2021, cât și cele electrice. 

Mai ții minte entuziasmul care ne cuprindea pe toți, la începutul anilor 2000, când se discuta despre ”viitoarea rețea 3G”? Bucuria de a descărca mai repede poze, melodii și filme de pe internet, și, în principal, de a accesa mai rapid orice pagină de net ne dădea aripi. Dacă 2G asigura o viteză de 170 kbps, 3G putea ajunge la 42.000 kbps (42 Mbps). Apoi, a venit saltul la 4G (până la 1 Gbps).

Ei bine, a sosit momentul să-i spunem bun venit rețelei 5G. Aceasta este de până la 100 de ori mai rapidă decât 4G. Însă, odată cu adoptarea rețelei 5G, vom asista la dispariția rețelei 3G, la care companiile vor renunța, eliberând lățimea de bandă mobilă pentru 5G și, în viitorul mediu, pentru 6G. Iar asta va aduce cu sine probleme dispozitivelor care o folosesc. Printre ele – telefoane și tablete vechi și autovehicule. În cazul telefoanelor, cele achiziționate în deceniul trecut ar trebui să fie compatibile cu rețeaua 4G, deci nu ai motive de teamă. Însă, la mașini e altă poveste.

Dispariția rețelei 3G autoexpert.ro

Aici, sistemele multimedia incapabile să acceseze rețelele 4G și 5G sunt montate pe autovehicule fabricate până în 2021. Cum se va manifesta asta? Unele nu-ți vor mai arăta poziția localizată corect pe harta sistemului de navigație. Altele nu vor mai putea descărca informațiile actualizate despre trafic. În sfârșit, unele ar putea să nu se mai conecteze cu telefonul, cu asistentul vocal sau chiar cu sistemele de urgență. Iar unele ar putea face toate cele de mai sus la un loc.

Dispariția rețelei 3G și vehiculele electrice

Acum vin veștile proaste și pentru posesorii de mașini electrice. O parte dintre stațiile de încărcare vor ieși din uz, odată cu dispariția rețelei 3G.

Acestea pot să nu mai accepte carduri de credit, să nu mai furnizeze informații legate de încărcare, să nu se mai conecteze conturile de utilizator și chiar să dispară de pe hărțile rețelelor de încărcare. Rămâne de văzut câte vor fi afectate și dacă schimbarea hardwareului cu unul compatibil 4G sau 5G va putea fi realizată.

via thedrive, cnbc

 

Adaugati comentariu