Divizia Michelin din România a împlinit 20 de ani

Grupul Michelin se află de 20 de ani în România. Între 2001 și 2021 a produs 80 de milioane de anvelope și 500.000 tone de cord metalic.
Michelin Pilot Sport 4 SUV

În 2001, Michelin a intrat pe piața din România odată cu achiziția uzinelor Victoria din Florești, județul Prahova, și Silvania din Zalău, judeţul Sălaj. Cu investiții semnificative și cu obiectivul de a deveni un jucător cheie pe piață Michelin s-a dezvoltat de-a lungul anilor ajungând astăzi la 4.500 de angajați în România.

În două decenii Michelin a produs peste 80 de milioane de anvelope pentru turisme și camionete la Florești și pentru camioane și utilaje la Zalău. Tot la Zalău, uzina construită de la zero în 2004 a produs 500.000 tone de cord metalic.

Astăzi Michelin își distribuie produsele în România cu ajutorul a 140 de dealeri care comercializează anvelope în peste 400 de puncte de vânzare pe tot teritoriul României.

„Misiunea noastră este de a le oferi oamenilor «un mod mai bun de a avansa», un scop atins în România în ultimele două decenii cu ajutorul angajaților și partenerilor noștri. Le mulțumim clienților care au încredere în produsele noastre, colaboratorilor care ni s-au alăturat în implementarea de proiecte în sprijinul comunităților locale și tuturor angajaților Michelin care au contribuit la scrierea poveștii Michelin în România, în linie cu valorile companiei care promovează respectul pentru clienți, oameni, fapte, acționari și mediu”, a declarat Stephane Roy de Lachaise, vicepreședinte al biroului administrativ al Michelin Europa Centrală.

În anul 2007, Michelin a fondat departamentul de cartografie din România care deservește, alături de departamentul similar din Franța, produse și servicii cartografice globale, iar în anul 2012 a fondat centrul pentru servicii partajate, cunoscut astăzi ca Michelin Corporate Business Services.

Un alt moment important pentru Michelin România a fost în anul 2018, când compania a devenit sediu central și punct de coordonare pentru regiunea Europa Centrală care include 20 de țări.

De-a lungul anilor, compania a dezvoltat programul de învățământ dual în județele Prahova și Sălaj, a organizat evenimente de educare şi informare cu privire la siguranța rutieră, a fost alături de spitalele locale și diferite asociații prin donații financiare și a demarat nenumărate proiecte pentru protejarea mediului înconjurător cu implicarea angajaților Michelin.

Grupul Michelin are în România peste 4.500 de angajați, trei fabrici – două la Zalău și una la Florești -, o rețea comercială și un centru de servicii partajate.

Adaugati comentariu