Doamna Tanc – Femeia care a conceput designul monstrului pe roți Nissan Titan

Diane Allen Nissan Titan (5)

“Nu doar arăt ca un tanc. Chiar sunt un tanc!” La un gabarit de peste 100 de kilograme, Diane Allen nu se lasă intimidată de remarcile la adresa siluetei sale, care este pe măsura mașinilor pe care le desenează. Ea este femeia care a conceput liniile masculine ale pick-up-ului Nissan Titan.

“M-am născut la Detroit cu un creion în mână”, îi place să glumească. Detroit, capitala automobilului american. În 1984, i s-a oferit un job în cadrul diviziei de Design de la Nissan și s-a mutat – cu arme și bagaje – la San Diego.

Nu numai pick-up-uri i-au ieșit din mâini, deși statura sa robustă pare să fie după chipul și asemănarea cu asemenea vehicule. Diane a lucrat la Infiniti M, la SUV-ul Nissan Armada, dar și la sportivele 350z și 370z. Cea mai mare provocare? Aerodinamica autoturismelor de clasă mare și a utilitarelor. “Oglinzile mari mă deranjează cel mai mult”, mărturisește Diane. “Oglinzile și bătaia de cap dată de modul de răcire al motoarelor diesel mari. Cu ele ne jucăm de-a șoarcele și pisica.”

Diane Allen Nissan Titan (3)

De ce este mândră în mod deosebit de când lucrează la Nissan? “De grila lui Titan”, spune fără să ezite. “Titan este un războinic, așa că grila este masca unui gladiator”, spune Diane despre pick-up-ul comercializat în State cu prețuri pornind de la $41.000. Ce mașină are doamna care face zilnic drumul de la casa sa de pe plajă la birou, pe autostradă, fără să se aventureze nici măcar un metru în off-road și fără să care mai mult decât un laptop? Imprevizibil, un Nissan Titan!

Diane Allen Nissan Titan (1)

Diane lucrează de peste 30 de ani la Nissan și are misiunea să păstreze conceptul japonez de design, dar să-l adapteze la preferințele americanilor.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top