Doar 99 g CO2/km pentru Astra

Noul model Astra ecoFLEX este echipat cu un motor diesel 1.7 CDTI supraalimentat, cu o putere de 96 kW/130 cp. Acesta urmează modelelor de succes Insignia ecoFLEX, cu o putere de 118 kW/160 cp şi Corsa ecoFLEX de 70 kW/95 cp din gama de autovehicule Opel dinamice şi economice.

Noul Astra ecoFLEX cu cinci uşi are un consum în regim mixt de numai 3,7 litri de motorină la 100 km. Cu un nivel al emisiilor de CO2 de numai 99 de g/km, acesta este cel mai economic şi mai ecologic Opel Astra din toate timpurile.

Având o putere dezvoltată de 96 kW/130 cp, un cuplu maxim de 300 Nm şi o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, cel mai ecologic model din clasa compactă stabileşte noi standarde de performanţă şi plăcere a conducerii în cadrul celui mai important segment auto european. Preţurile vor fi anunţate cu ocazia lansării din toamnă.

Un nou sistem de gestionare a motorului, conceput în întregime de inginerii Opel pentru unitatea de 1,7 litri cu sistem de injecţie common-rail, asigură o eficienţă maximă. Cuplul maxim de 300 Nm este disponibil la o turaţie de 2.000 – 2.500 rpm. Raportul de compresie redus, împreună cu un nou sistem de injecţie multiplă, care realizează până la opt injecţii per ciclu la o presiune de 1.800 bari, asigură îmbunătăţirea procesului de combustie şi reducerea consumului de carburant.

O contribuţie în acest sens este adusă şi de noul turbocompresor cu geometrie variabilă, care asigură un control extrem de precis al presiunii de supraalimentare, datorită senzorului suplimentar de răspuns poziţioner.

Un nou tip de pistoane  contribuie, de asemenea, la reducerea consumului de carburant, datorită frecării sale reduse. Stratul de acoperire cu diamant sintetic de pe tacheţi şi bolţurile de piston, precum şi segmenţii  cu caracteristici de frecare optimizate, contribuie de asemenea la reducerea frecării şi, implicit, a uzurii pieselor în mişcare ale motorului.

Sistemul Start/Stop al Opel reduce intervalele de pauză ale motorului
Sistemul Start/Stop al Opel reduce  timpii de mers la relanti, cand nu este nevoie ca motorul sa functioneze şi implicit consumul de carburant, emisiile de gaze de seră şi nivelul de zgomot – un avantaj important pentru toţi participanţii la trafic, în special în centrele oraşelor.

Sistemul  opreşte automat motorul imediat ce şoferul  selecteza pozitia neutră a schimbatorului şi eliberează pedala de ambreiaj (faza Autostop). La plecare, şoferul trebuie doar să cupleze treapta întâi de viteză şi sădemareze. Inginerii Opel s-au asigurat că motorul porneşte imediat atunci când şoferul apasă pedala de ambreiaj. Bateria de înaltă performanţă asigură fiabilitatea maximă a sistemului electric şi pornirea imediată a motorului, de fiecare dată.

Transmisie manuală cu şase trepte şi sistem de recuperare a energiei – exclusiv
În timp ce toate modelele concurente cu emisii scăzute de CO2 sunt echipate cu o transmisie cu cinci trepte de viteză, modelul 1.7 CDTI Opel Astra ecoFLEX este prevăzut cu un sistem de transmisie manuală cu şase trepte de viteză, cu frecare redusă, adaptat special pentru noul motor. O altă componentă standard ecoFLEX este indicatorul pentru schimbarea treptei de viteză.

Indicatorul luminos, poziţionat între vitezometru şi turometru, arată şoferului care este momentul ideal pentru schimbarea treptei de viteză, iar o funcţie de asistare suplimentară, sub formă grafică, îl ajută să adopte un stil de conducere economic.

Pentru a asigura gestionarea optimă a energiei electrice, Opel a introdus un sistem de recuperare a energiei de frânare care în  cazul franei de motor recuperează energia cinetică prin intermediul generatorului, transformând-o în energie electrică, cu care alimentează bateria. Acest proces are loc automat, în momentul în care şoferul eliberează pedala de acceleraţie sau apasă pedala de frână.

Modelele Opel ecoFLEX combină plăcerea de a conduce cu consum redus de carburant
Noul Astra 1.7 CDTI ecoFLEX se integrează perfect în gama modelelor Opel diesel puternice şi cu emisii de CO2 foarte scăzute. Aceasta include:
Opel Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX, cu o putere de 70 kW/95 cp, emisii de          94 g de CO2/km  şi un consum de 3,5 l/100 km
Opel Astra 1.7 CDTI ecoFLEX, cu o putere de 96 kW/130 cp, emisii de 99 g de CO2/km şi un consum de 3,7 l/100 km
Opel Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX, cu o putere de 118 kW/160 cp, emisii de 129 g de CO2/km şi un consum de 4,9 l/100 km

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top