Dodge Challenger SRT Hellcat cu roți de căruță

Dodge Challenger SRT Hellcat autoexpert.ro

Da, mașina asta e funcțională: te uiți la un Dodge Challenger SRT Hellcat cu motor V8 de 6,2 litri, dopat cu compresor mecanic, care a primit roți de car și care face… burnout! Whaaaaaaat…?

Pare o întoarcere în timp până spre anul 1800. Un muscle-car pur și dur, Dodge Challenger Hellcat, primește un set de roți de car și se vede pus în fața unei provocări: să trimită la șosea 707 CP pe o suprafață de contact de 2 cm pătrați.

➡ Acesta este cel mai puternic SUV din lume! 💡

În sfârșit, cei care-și doreau să vadă un Challenger SRT cu roți pe 28 de inchi, și-au îndeplinit visul. Ca să reziste greutății, roțile au fost confecționate din aliaj ușor. Oricum, e o încercare nebună, care s-ar fi putut termina urât pentru supercarul american. Cedarea unei roți sau a unei flanșe distanțiere l-ar ”pus pe burtă” de la o înălțime suficientă pentru a-l șifona.

”Am condus 5 mile și nu s-a rupt nimic, încă”, spune temerarul.

Pentru ca tabloul să fie complet, autorul filmului ”s-a gătit” în reverent de-acum două secole și a mimat un drum spre biserică în caleașca hi-tech. I-a pus și un nume: HellBuggy.

Dodge Challenger SRT Hellcat levitează

Oricum, mașina asta lua virajele mai greu și cu anvelopele 315/40 R18… cu cele noi ne imaginăm că și mersul în linie dreaptă e o aventură, deși, uitându-te la volan, remarci că nu se mișcă nici măcar ca la Daciile 1300 cu roțile dezechilibrate.

Dodge Challenger SRT Hellcat autoexpert.ro

Privit în mers de la distanță, roțile nici nu se văd, și pare că mașina levitează. Pe traseu a apărut și un echipaj de poliție, dar pare-se că polițistul de la volan era cu ochii-n telefon și nici n-a observat drăcovenia. Reverendul a vizitat până și dealerul Dodge, căutând roți mai mari…

Cel mai aiurea e că o să știe soția permanent pe unde umbli. Toată lumea te fotografiază. Toată lumea te privește. Doamne ferește!

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top