Dodge Durango SRT Hellcat: cel mai puternic SUV de serie cu 720 CP

Dodge are acum în gamă cel mai puternic SUV de serie din lume. Modelul Durango SRT Hellcat folosește un motor V8 de 6.2 litri ce dezvoltă 720 CP.

Producătorul american Dodge a lansat oficial cel mai puternic SUV de serie. Numit Durango SRT Hellcat, acesta preia motorul V8 supraalimentat de la modelul Charger SRT Hellcat și devine primul SUV cu 720 CP.

Durango SRT Hellcat folosește motorul V8 Hemi de 6.2 litri supraalimentat pentru a livra 720 CP și 875 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte și sistem de tracțiune 4×4.

Sistemul folosit este similar cu cel oferit de modelul Jeep Grand Cherokee Trackhawk, dar în cazul acestuia motorul a fost reglat să ofere 710 CP.

Puternicul SUV poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3.5 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 290 km/oră. Pentru a putea gestiona mai bine aceste resurse, suspensia modelului SRT Hellcat a fost îmbunătățită, iar sistemul de frânare este supradimensionat.

Modelul se remarcă și prin accentele sportive, spoilere masive și capota cu priză de aer. La interior, cel de la volan are la dispoziție un display central de 10.1 inch și sistemul Uconnect 5.

Via MotorTrend

Adaugati comentariu