Dodge Hornet este un Tonale de 270 CP, sub 30.000 dolari

Dodge Hornet autoexpert.ro

În esență, este o Alfa Romeo Tonale pentru piața americană. Dar, dacă privim atent, înțelegem adevărata sa menire. Dodge Hornet este cel mai puternic model sub 30.000 euro de pe piața din SUA. 

Un muscle-car al SUV-urilor compacte. Asta se dorește noul Dodge Hornet. Și-i iese de minune! Cel puțin deocamdată, Tonale este disponibil în Europa doar cu sisteme de propulsie alimentate la pompă, nu la priză. Dieselul de 1.6 l dezvoltă 130 CP, iar hibridul pe benzină, de 1.3 l, 130 și 160 CP. Toate motoarele antrenează puntea față. Cu toate astea, Hornet vine în SUA cu două versiuni diferite, ambele pe steroizi, cu tracțiune integrală.

Motoarele lui Dodge Hornet

Cea de bază se numește GT și are sub capotă motorul Hurricane4 2.0 l turbo. Acesta dezvoltă 270 CP și 400 Nm. Transmite puterea tuturor celor 4 roți, printr-o cutie automată cu 9 trepte. Foarte probabil, este ZF-ul cu convertizor de cuplu de pe Stelvio și Giulia. Astfel echipat, Hornet atinge 60 mph (96 km/h) în 6,5 secunde. Costă sub 30.000 dolari, fiind cea mai puternică mașină din SUA sub acest prag de preț.

Dodge Hornet autoexpert.ro

A doua versiune, Hornet R/T, este un plug-in hybrid. Sistemul pare a fi fost dezvoltat mai degrabă pentru performanță, decât pentru economia de combustibil. Astfel, dezvoltă 287 CP și 519 Nm. Acesta este compus din motorul turbo de 1.3 litri, care antrenează roțile din față, și dintr-unul electric de 122 CP pe puntea spate. Are, deci, tracțiune integrală electrică. Transmisia automată are 6 trepte. Bateria are o capacitate de 15,5 kWh și poate rula fără emisii 48 km.

Totodată, o funcție ”PowerShot” oferă 25 CP extra, timp de 15 secunde. Aceasta se activează trăgând simultan de ambele padele din spatele volanului și apăsând la podea accelerația. Astfel, Hornet plug-in accelerează până la 60 mph (96 km/h) în 6,1 s.

Dodge Hornet autoexpert.ro

Sunt disponibile trei moduri de funcționare a sistemului. Hybrid Mode (bun în cele mai multe situații), Electric Mode (maximizează folosirea motorului electric) și E-Save Mode (păstrează curent în baterie, folosind motorul termic).

 

Adaugati comentariu