Doi români la Red Bull Racing

Doi români merg la fabrica Red Bull Racing de la Milton Keys în calitate de pilot și de director tehnic.

Alexandru Margoi si Madalin Mitoi, adica echipa MnM din Timisoara, va reprezenta Romania la finala mondiala Red Bull Racing Can care se va desfasura la fabrica Red Bull Racing de la Milton Keys, in calitate de pilot, respectiv director tehnic.

78 de echipe din Cluj Napoca, Iasi, Timisoara si Bucuresti, formate din ingineri indemanatici si piloti indrazneti au participat in cadrul competitiei Red Bull Racing Can, o cursa de masini radio-comandate, construite chiar de ei.

Concurentii si-au folosit abilitatile de ingineri pentru a construi cea mai tare masinuta radio-comandata doar din cutiile de Red Bull pe care au pilotat-o cu dibacie pe un traseu plin de curbe si sicane, insa efortul a meritat pentru ca fiecare putea deveni Campionul Mondial Racing Can, titlu deloc de ignorat!

Pentru a da dovada de fair play, sasiul tuturor masinilor a fost acelasi. Insa „caroseria”, aerodinamica si mai ales design-ul a facut diferenta. Astfel, fiecare echipa castigatoare din calificarile locale au ajuns in finala – PSI Team (Cluj Napoca), MnM (Timisoara), Racheta (Bucuresti) si B.D.A (Baieti Draguti si Amabili) – Iasi.

Acum, ca abilitatile de pilot au fost dovedite, echipa care va reprezenta Romania in marea finala a fost aleasa pe baza creativitatii design-ului, decizie care a fost lasata in seama unui juriu avizat, format din Reinhold Somweber (echipa Red Bull Racing), Catalin George Otelea (grafician 3D si castigator la Red Bull Art of Can) si Mihai Stetcu (fotograf Red Bull Photofiles).

Misiunea juriului nu a fost una usoara. Au fost analizati in detaliu bolizii proiectati de participanti, dar si poze facute inaintea curselor (nu de alta, dar unele masinute au suferit modificari involuntare in design).

Castigatoarea sezonului de mini-Formula 1 Red Bull Racing Can Romania este echipa MnM, formata din Alexandru Margoi si Madalin Mitoi, studenti la Universitatea Politehnica din Timisoara.

Ei vor merge in finala chiar la Milton Keynes, in Anglia, acolo unde isi are rezidenta adevarata echipa de Formula 1, Red Bull Racing, unde se vor mai intrece cu alti participanti din 25 de tari in finala mondiala Red Bull Racing Can.

Adaugati comentariu