Două mașini clasice distruse într-un accident pe Goodwood

Imaginea celor două mașini lovite cred că a provocat durere în sufletele multor oameni. De doi dintre ei putem fi absolut siguri: cei doi șoferi implicați care conduceau un Lister-Jaguar Knobbly și un Mercedes-Benz 300 SLS Porter Special.

Se cade să începem prin a preciza că în afară de pagubele materiale substanțiale, nimeni nu a avut de suferit în urma accidentului. Cele două mașini, însă – dintre care Mercedes-ul 300 SLS Porter Special fusese luat chiar din colecția muzeului din Stuttgart – vor avea nevoie de reparații serioase.

Circumstanțele în care s-a produs nefericitul eveniment nu sunt clare, însă rezultatul a fost surprins în imagini și relatat de cei de la fața locului: ambele mașini au fost serios avariate, lăsându-se și cu scurgeri de carburant pe pistă , dar pericolul unui incendiu a fost imediat îndepărat de către comisarii de cursă.

Totul s-a întâmplat pe celebrul circuit Goodwood din Marea Britanie, acolo unde au loc tot felul de manifestări automobilistice. Cele două mașini participau în cadrul celei de-a 73-a întâlniri a membrilor clubului Goodwood când a avut loc coliziunea.

goodwood - autoexpert.ro (8)

Pilotul din Mercedes-Benz 300 SLS Porter Special era nimeni altul decât legendarul german Jochen Mass, care imediat după incident s-a dus să vadă în ce stare se afla șoferul celeilalte mașini. Toată lumea a scăpat teafără, însă mașina lui Mass nu a putut fi împinsă în afara pistei, fiind necesară intervenția unui camion de asistență.

Potrivit celor de la motoringresearch.com, costurile pentru reparațiile celor două mașini vor depăși cifra de 100.000 de euro pentru fiecare, putând ajunge chiar mult mai departe. După cum se poate vedea și din poze, modelul britanic a avut cel mai mult de suferit, întreaga parte din spate fiind avariată grav, inclusiv puntea spate care a fost împinsă destul de mult înainte.

goodwood - autoexpert.ro (6)

Sesiunea de pregătire a fost întreruptă pe toată durata procedurii de îndepărtare a mașinilor, însă totul a putut continua fără probleme după aceea. În ceea ce ne privește, o să mai treacă ceva timp până când vom putea uita imaginea dureroasă cu cele două mașini făcute țăndări.

 

Sursa și credit foto: motoringresearch.com

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top