Două milioane de MINI produse la uzina din Oxford

La zece ani de la startul producţiei MINI la Oxford, prim-ministrul britanic, David Cameron, a condus maşina cu numărul două milioane la ieşirea de pe linia de asamblare.

Automobilul este un model MINI Cabriolet cu o culoare şi dotări speciale. Frank-Peter Arndt, membru în Consiliul Director BMW AG, responsabil pentru producţie, a declarat la Oxford:

„Producţia automobilului MINI cu numărul două milioane vine pe fondul unei cereri tot mai mari la nivel mondial. Recent, am anunţat că vom face o investiţie de 500 milioane de lire sterline în capacităţile de producţie MINI din Marea Britanie, ceea ce demonstrează rolul important pe care Oxford îl are în cadrul reţelei globale de producţie. În succesul MINI, factorii cei mai importanţi sunt aptitudinile, pasiunea şi dăruirea partenerilor noştri”.

Cu ocazia vizitei premierului britanic la uzina din Oxford, Arndt a subliniat planurile companiei în operaţiunile sale din Marea Britanie. Cea mai mare parte a investiţiei va fi utilizată pentru noi capacităţi de producţie ale viitoarei generaţii MINI şi va juca un rol important în asigurarea unui viitor pe termen lung pentru uzina din Oxford, dar şi în protejarea locurilor de muncă de la fabrica de presare din Swindon şi de la cea de motoare din Hams Hall, în apropiere de Birmingham.

Cameron a declarat: „Este un adevărat privilegiu să conduc acest automobil emblematic pentru Marea Britanie la ieşirea de pe linia de producţie. Modelul MINI cu numărul două milioane produs la Oxford este un simbol fantastic al poziţiei pe care Regatul Unit o ocupă în industria auto la nivel mondial şi o imensă poveste de succes a economiei britanice. MINI nu este doar un simbol al trecutului nostru industrial, ci şi un mare viitorul industrial pe care vrem să-l clădim”.

Jürgen Hedrig, directorul uzinei din Oxford, a spus: „Acest automobil marchează un moment fabulos pentru uzina din Oxford şi pentru angajaţii acesteia. De un deceniu, Oxford este centrul vital al producţiei MINI. Angajaţii noştri sunt mândri că fac parte din succesul mărcii”. Micul automobil premium este livrat către clienţi din peste 90 de ţări de pe cuprinsul globului.

Cu o producţie de 216.302 maşini în 2010, pe care le exportă în peste 90 de ţări de pe mapamond, MINI este al treilea producător de maşini din Marea Britanie, cu o cotă de 17 procente din producţia naţională a domeniului auto. În prezent, uzina din Oxford fabrică patru modele MINI: MINI, MINI Cabriolet, MINI Clubman şi noul MINI Coupé. Al cincilea model, MINI Roadster, va fi adăugat la sfârşitul acestui an.

Adaugati comentariu