Drag race: Porsche 911 Turbo S vs Porsche Taycan Turbo S (video)

drag race Porsche 911 Turbo S vs Porsche Taycan Turbo S

Care Porsche Turbo S este mai rapid? Porsche 911 Turbo S sau Porsche Taycan Turbo S? Revista germană auto motor und sport le-a pus pe amândouă față în față într-o cursă pe o jumătate de milă.

Foto: Auto motor und sport

Amândouă modelele au cuvântul turbo în numele lor dar Porsche Taycan Turbo S nu are niciun turbo. Turbo S semnifică în acest caz că este vorba de versiunea de top a lui Taycan cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte.
În schimb, Porsche 911 Turbo S are două turbine care creează suprapresiune în boxerul cu 6 cilindri amplasat în consolă spate.

Se întrec așadar 761 CP electrici din Taycan Turbo S cu 650 CP obținuți din motorul turbo cu ardere internă al lui 911 Turbo S. Așadar, Porsche Taycan Turbo S are un avantaj clar de putere, de peste 100 CP dar este mult mai greu. Poate profita 911 Turbo S de avantajul de masă?

Cifrele oficiale anunță o masă de 1715 kg pentru 911 Turbo S și de 2370 kg pentru Taycan Turbo S. Însă la cântarul oficial al auto motor und sport lucrurile stau puțin altfel. Porsche 911 Turbo S are 1745 kg, cu doar 30 kg mai mult decât valoarea comunicată de uzină în timp ce Porsche Taycan Turbo S are 2453 kg, fiind cu 83 kg mai greu.

Astfel, raportul masă/putere este mai bun în cazul lui Porsche 911 Turbo S, de 2,68 față de 3,22 kg/CP la Taycan Turbo S. În schimb, Taycan Turbo S are o aerodinamică mai bună care ajută mai ales la viteze mari.

Așa cum era de așteptat, datorită cuplului foarte mare disponibil de la zero, Porsche Taycan Turbo S pleacă mai repede pe pe loc dar apoi Porsche 911 Turbo S recuperează. Ce se întâmplă mai departe? 911 Turbo S ajunge la 100 km/h în numai 2,7 secunde, urmat de Taycan Turbo S la numai o zecime.

Și cine câștigă? Urmăriți filmul până la final. Ceea ce vă putem spune este că bătălia fost foarte strânsă, mult mai strânsă decât v-ați fi putut aștepta.

Adaugati comentariu