Dragă Moș Crăciun – Ce-i aduci unui pasionat de mașini?

Moș Crăciun pasionat de mașini

Dragă Moș Crăciun, n-am luat nicio amendă de circulație. Am fost un șofer foarte cuminte. Nu am tăiat calea nimănui, am dat semnal când am schimbat direcția de mers și nici nu am depășit viteza legală. Deci ce-mi aduci?

Pentru un pasionat de mașini, automobilul propriu face parte din familie. Să nu te miri că i-a găsit deja un nume care se termină în A sau în Y. Ba poate chiar i-a împrumutat numele de familie, ca și cum ar fi luat mașina de soție. Ar fi în stare de orice pentru… Baby Popescu! Dar cum îl faci fericit pe posesorul lui Baby?

1.Produse de curățat interiorul mașinii

Pasionații de mașini își țin mașinile nu curate, ci strălucind de curățenie. Știu cam tot ce apare în materie de produse pentru jante, protecție a vopselei caroseriei, întreținere a pielii de pe bord și de pe scaune. Așa că trebuie să te documentezi serios înainte să faci pasul acesta. Poți chiar să-l întrebi: “Vai, dar mașina ta arată impecabil, cum reușești?” Cu siguranță, îți va face teoria chibritului, dar e important să reții niște denumiri de produse pe care le folosește.

2.Un joc cu mașini

Dacă nu le are deja pe toate în colecție, un joc care îl duce în lumea virtuală a curselor auto îl va face cu siguranță fericit. Forza Motorsport, Need for Speed, Project CARS sunt câteva dintre cele mai populare. Important este să-l poți lua din fața calculatorului sau din fața consolei la un moment dat.

3.Mănuși de condus

Așa-i că arată bine? Le-ai văzut în Fast & Furious, le-ai văzut în Need For Speed, deci știi exact ce cauți. Trebuie să verifici însă materialul. Un material bun permite o priză bună pe volan și, evident, împiedică sau absoarbe transpirația palmei.

4. Un voucher pentru un curs de condus defensiv

Asemenea cadouri sunt costisitoare, dar fac toți banii și îi vor schimba perspectiva în privința traficului, îi vor îmbunătăți timpii de reacție și îl vor face să înțeleagă că nu s-a născut cu talentul lui Ayrton Senna. Un astfel de curs costă 750 de lei la Academia Titi Aur și durează o zi. O zi care se poate dovedi decisivă pentru “pilotul” din el.

5.O machetă a mașinii preferate.

Acum nu trebuie să îți amenetezi bijuteriile ca să cumperi o machetă costisitoare, dar există micro-modele care arată impecabil și la mai puțin de 100 de euro. Cele mai apreciate sunt cele din metal, cu portierele, capota și ușa portbagajului mobile, cu direcție și suspensii funcționale. Acum îți rămâne să alegi marca și culoarea.

6.Calendar auto

O mașină nouă în fiecare lună? Da, pare imposibil pentru un om de rând, dar nu trebuie să o iei mot-a-mot. Un calendar cu 12 automobile poate rezolva soluția. Și nu este deloc costisitor, mai ales că nu trebuie să plătești asigurare pentru mașinile de acolo! E adevărat, nici nu le poți conduce.

7. Cadou personalizat

Are în telefon mai multe poze cu mașini decât cu tine? Nu e așa tragic. Ba chiar poți să-i dai o mână de ajutor. Îi poți imprima fotografia propriei mașini pe un tricou sau pe cana de cafea. O să se bucure la gândul că mașina lui îi este alături și atunci când nu o conduce.

8. Un film cu mașini
“No limits”, povestea incredibilă a fostului pilot de Formula 1, Alex Zanardi, care, în 2001, și-a pierdut picioarele într-un accident. Un documentar de 60 de minute care redă și revenirea lui Zanardi în motorsport. Anul acesta, italianul a câștigat aur la Jocurile Paralimpice de la Rio.
Și “Rush”, istoria rivalității dintre playboy-ul James Hunt și calculatul Niki Lauda, îl va ține pe pasionatul de mașini de lângă tine cu sufletul la gură.

Nu mai sunt nici două săptămâni până la Crăciun, așa că este timpul să decizi, ca să eviți haosul din magazine, provocat de cei care amână achiziționarea cadourilor până în ultimul moment.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top