Dragoș Popa și Vlad Colceriu caștigă Cupa Dacia la Raliul Maramureșului

Dragoș Popa si Vlad Colceriu caștigă Cupa Dacia de la Raliul Maramureșului si redevin lideri. Lupta pentru podium și puncte s-a purtat până pe ultimii metri ai probelor speciale, fiind extrem de strânsă. Decisivă a fost experiența și adaptabilitatea într-un raliu cu de toate: ploaie, zone alunecoase, porțiuni uscate și fiabilitatea mașinilor.

La 14 ani după ultima sa prezență în calendarul raliurilor din România, Maramureșul a găzduit din nou o etapă contând pentru campionatul național de raliuri  Au fost doua zile de spectacol automobilistic total la care mașinile din Cupa Dacia au fost la înălțime .

Nici un abandon tehnic, toate echipajele au ajuns la final

După o evoluție constantă și echilibrată Dragoș Popa și Vlad Colceriu, unii dintre favoriții Cupei și-au trecut victoria in cont. Deși a castigat 6 din cele 12 probe speciale Dragoș Popa a declarat imediat după sosire că a fost cel mai solicitant raliu pentru el și simte presiunea tinerilor piloți care vin tare din urmă

„Probabil cea mai aprigă bătălie și cel mai greu raliu de când m-am apucat de sportul asta. Oricum a fost extraordinar pentru mine . Sunt însă niște copii la Cupa Dacia care sunt incredibili și eu cred că sunt un pic cam bătrân pentru ei, dar am reușit să câștig și sper să mai reușesc și pe viitor să mai câștig etape “, a declarat Dragos Popa , câștigatorul etapei din Maramureș, imediat dupa finish.

Dragoș Popa și Vlad Colceriu câștigă Cupa Dacia la Raliul Maramureșului 2021

Dragoș Popa redevine lider

Ceea ce Dragoș Popa a numit <<batranețe>> , a fost de fapt experiența de competiție suplimentară în fața principalilor săi urmăritori.

După prima zi echipajul cu numărul 75 avea un avantaj de 18 secunde în fața locului doi, care ar fi putut părea suficient. Inaintea ultimelor două probe speciale harghitenii Roland Csato și Laszlo Fesus veneau constant în spatele liderilor la câteva secunde.

Dornici să recupereze diferența, pe final au comis o greșeală, au derapat, au lovit mașina, au pierdut secunde prețioase si implicit locul doi, în favoraea clujenilor Vlad Supuran si Vlad Cosma.

Meritele echipajului, clasat în final pe treapta a doua sunt însă neștirbite pentru că ei au mers foarte curajos pe ploaie și au reusit sa caștige 4 din cele 12 speciale , ultimele trei desfășurate în condiții meteo total nepotrivite cu ploaie abundentă.

Victor Supuran și Vlad Cosma încheie pe locul secund

Vlad Cosma -copilotul lui Victor Supran , om cu mare experienta de pilot ]n raliuri . dar și manager de echipă de asistență tehnică chiar spera la locul I  înaintea ultimelor două probe. Avea de recuperat 19 secunde  au reușit să recupereze doar 10 secunde .

“A fost una dintre cele mai disputate curse din cariera mea . Chiar nu mă aăteptam să fie ritmul la Cupă atât de ridicat . Am început cu un ritm mediu și am reușit pe ploaie să creștem ritmul foarte tare . Eu speram să recuperăm 20 de secunde de la Dragoș Popa pe power stage. Au fost numai 10 și un pic, dar a fost foarte bine, mai ales în condițiile meteo date, a fost o superexperiență “ a declarat Vlad Cosma , imediat dupa ultima probă.

Fostul campion și actual organizator al Cupei Dacia, George Grigorescu a urmărit lupta îndeaproape

Promotorul Cupei Dacia cunoscutul pilot George Grigorescu a urmarit de pe probe desfașurarea cupei și și-a amintit ca in urma cu 13 ani câștiga, împreună cu Radu Dumitriu, locul 1 în Clasamentul Național în Raliul României desfășurat pe aceleș probe speciale, iar în 2014 locul I, pe același traseu în Clasamentul General al Raliul Castanelor. Acum a salutat evoluția extrem de curajoasa a tinerilor piloti .

Roland Csato/ Laszlo Fesus

“ Aici în Maramureș s-a consumat pe ultimele probe o luptă extrem de intensă , totul decizîndu-se practice pe ultimii metri ai probelor speciale . Timp de 2 zile cele trei echipaje implicate în lupta pentru podium au dat o luptă senzațională, de o frumusețe aparte care a fîcut farmecul acestei competiții Cupa Dacia- Start în motor sport, Aleargă Românește “ . a conchis George Grigorescu

Clasamentul General al Cupei Dacia la Raliul Maramureșului

 1. Dragoș Popa /Vlad Colceriu              01:37:44,3
 2. Victor Supuran/ Vlad Cosma                01:37:54,6
 3. Roland Csato/ Laszlo Fesus                01:38:38,6
 4. Dan Albut /Aurelian Maluțan                 01:43:12,0
 5. Daniel Gugu/Mihai Stanciu                   01:47:47,0

Echipajul Victor Supuran/ Vlad Cosma a obtinut locul trei și in Clasamentul General al Juniorilor

O mențiune specială merită echipajele conduse de Roland Csato, Dan Albuț și Daniel Gugu care nu au lipsit în acest sezon de la nici o etapă a Cupei Dacia .

Clasamentul General al piloților după Raliul Maramureșului este

 1. Dragoș Popa – 99,8 puncte
 2. Roland Csato- 87,8 puncte
 3. Victor Supuran -80,8 puncte
 4. Dan Albuț- 71,2 puncte
 5. Daniel Gugu- 63,6 puncte
 6. Constantin Tudose- 40 puncte
 7. Teodor Dănilă- 35 puncte
 8. Răzvan Ungureanu -34 de puncta
 9. Adrian Drăgan -29 de puncte
 10. Radu Luca- 27 de puncte
 11. Horia Balea- 12 puncte

Urmatoarea etapa a Cupei Dacia , competie automobilistica monomarcă susținută mediatic de Prima TV se va desfașura la începutul lunii iunie , pe 11-12 iunie la Pitești , pe asfalt .

Mai multe informații despre evoluția echipajelor și noutățile competiției monomarcă puteți găsi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia și pe contul de instagram @cupadacia.

Foto SIMCAT

 

Adaugati comentariu