Dream Car Art Contest dominat de Toyota România

In luna iunie 2013, in Japonia, a avut loc jurizarea lucrarilor inscrise in etapa internationala a celei de-a 7-a editii a concursului Dream Car Art Contest. Peste 600.000 de lucrari din peste 70 de tari particiante au fost inscrise in concurs, Toyota Romania fiind marea castigatoare a acestei editii, cu 4 lucrari castigatoare in marea finala.

Astfel, din cele 30 de premii  – care constau intr-o vizta in Japonia – Toyota Romania a ocupat anul acesta 4 locuri in marea finala. Pentru prima data, locurile ocupate de micutii artisti in finala, nu au fost comunicate, acest lucru fiind pastrat secret pana la premiera oficiala din Japonia de la sfarsitul lunii august 2013. Cei 4 micuti artisti care vor merge la ceremonia de premiere din Japonia sunt: Stefania Sandu 12 ani, Sorina Teodora Calinescu 14 ani, Iasmina Maria Receanu 14 ani si Ciprian Gherghinoiu 14 ani.

Este pentru al treilea an cand Toyota Romania participa la acesta competitie organizata de catre Toyota Motor Corporation si castiga in finala concursului. Anul trecut, in 2012 Stefania Mihaela Calinescu, in varsta de 14 ani, a castigat  medalia de AUR la categoria sa de varsta , iar acum doi ani, in 2011, Adrian Emanuel Pristavu a castigat una dintre mentiuni in cadrul aceluiasi concurs. Castigatorii au avut sansa sa viziteze Japonia (toate costurile fiind suportate de catre Toyota Motor Corporation).

Intre  15 ianuarie 2013 si 14 martie 2013, la sediul Toyota Romania s-au primit 2.830 de lucrari din toata tara, inscrise in fiecare din cele trei categorii de varsta: sub 10 ani, 10-12 ani si 13-15 ani.

Concursul este destinat copiilor cu varsta de pana  la  15 ani, iar principalul scop este de a stimula imaginatia si creativitatea copiilor, pentru ca acestia sa isi exprime viziunile cu privire la un viitor mai bun. Desenand masina visurilor, micii artisti au oportunitatea de a-si dezvolta interesul pentru masini si de a intelege mai bine bucuria si importanţa unui vis.

Jurizarea la nivel national a avut loc in luna martie 2013, juriul fiind compus din: George Kyriazis – Director General Toyota Romania,  Johan Ohlson – Executive Creative Director Saatchi&Saatchi,  Adrian Dragan – Editor in Chief Auto Motor si Sport si  Costin Giurgea – Publisher BBC Top Gear Romania.

Cele 15 lucrari selectate in etapa nationala au fost trimise in Japonia la sfarsitul lunii martie 2013. Lucrarile au fost jurizate de catre  un juriu international din care a facut parte si presedintele TMC, Akio Toyoda.

Adaugati comentariu